Postigao više golova za svoju reprezentaciji nego Lionel Mesi, a čak nije ni profesionalni fudbaler

Indijac Sunil Četri je postigao 74 gola za svoj nacionalni tim

  • 0
Sunil Četri, Indija Printskrin: Youtube / BCCI

Sunil Četri je postigao oba pogotka u pobedi Indije nad Bangladešom, te je na taj način pretekao Lionela Mesija po broju golova u nacionalnom dresu.

Legendarni fudbaler iz Indije, kao i kapiten nacionalnog tima sada ima 74 gola u nacionalnom dresu, što ga stavlja na drugo mesto među aktivnim, odnosno 11. mesto najboljih strelaca ikada u nacionalnom timu.

Prvo mesto među aktivnim fudbalerima drži Kristijano Ronaldo koji je postigao 103 gola, dok je jedini fudbaler koji je postigao više golova i od Portugalca, bišvi fudbaler Irana Ali Daei, koji je postigao 109 golova.

Sunil Četri ima 36 godina i već 16 godina igra za reprezentaciju Indije, a sigurno je da će uspeti da se popne još koje mesto jer trojac iznad njega - Kunišige Kamamoto, Bašar Abdulah i Sandor Kociš imaju samo po gol više.

Skoro čitavu svoju karijeru Sunil igra u domovini, proveo je nekoliko sezona i izvan svoje zemlje, gde je igrao za B tim Sportinga iz Lisabona, kao i jednu sezonu u Kanzas sitiju, međutim, bez zapaženog učinka. Čak je i Lids bio zainteresovan za ovog fudbalera pre 13 godina, ali do transfera nikad nije došlo.

Trenutno je član Bengalura, čiji je takođe i kapiten, kao i legenda kluba.

Interesanto je videti da jedna zemlja poput Indije, kojoj fudbal i nije primaram sport ima jednu legendu poput Sunila Četrija.

Video: Samo je jedan Nikola Jokić: Sam sebi asistirao o tablu, brutalno prošao kroz odbranu pa poentirao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA