≫ 

"Ne mogu više, stalno masturbiram na tebe": Zbog ovih poruka pao je najveći fudbalski moćnik Brazila

Predsednik fudbalskog saveza Brazila je u procesu razrešenja dužnosti nakon što ga je jedna od radnica u Savezu prijavila za seksualno uznemiravanje

  • 2
rožerio kaboklo Foto: youtube/AFP portuges

Skandal trese Fudbalski savez Brazila, sam vrh te organizacije kojom rukovodi trenutno suspendovani Rožerio Kaboklo. On je nedavno kažnjen od strane etičke komisije Saveza zbog navodnog seksualnog uznemiravanja jedne radnice u toj organizaciji, biće van kancelarija mesec dana dok se ne utvrde sve činjenice oko ovog slučaja.

U međuvremenu, u javnost je isplivao audio snimak razgovora između prvog čoveka brazilskog fudbala i dotične devojke, koje ga, ako su verodostojne, mogu za sva vremena udaljiti iz svih funkcija u fudbalu.

Kaboklo je na dužnosti bio od aprila 2019. a u prepiski koja se odvijala 16. marta jasno se vidi da su konotacije bile seksualne i da je s jednom od zaposlenih žena unutar Saveza razgovarao o njenom privatnom životu. Objavljeni transkripti razotkrivaju niz pikanterija koje se jasno mogu čuti i na audio-snimcima, navodi Globo Esporte, najčitaniji brazilski sportski medij.

Kaboklo je svoju simpatiju pozvao u svoju kancelariju i predložio joj da zajedno popiju čašicu vina. Nakon što je žena to odbila, krenuo je da je zavodi, i to neuspešno. Devojka je uspela jednom od kolega da pošalje SMS-poruku pa se isti pojavio u kancelariji predsednika Saveza i izmislio razlog za to da oboje napuste kancelariju.

No, nakon što su otišli, Kaboklo je, u pripitom stanju nazvao devojku, a ona je odlučila da snimi taj telefonski poziv, koji je sada i objavljen.

- Da li si u vezi sa nekim? - upitao je predsednik zaposlenu devojku koja se odmah nakon razgovora obratila Etičkom telu saveza.

- Ne, žena može biti dobro i ako je slobodna - odgovorila mu je.

- Šefe, ja sa vama ne želim razgovarati o vašem seksualnom životu. Ne tiče me se...

- Znaš, ali ja svaki dan masturbiram na tebe. Možeš li odoleti... Masturbiraš li i ti?

- Šefe, doviđenja... - tu se završava razgovor.

Kaboklo je prema navodima istog medija dotičnu devojku zvao i danima nakon toga, nazivao je "ku***com" i poručivao joj da za nju ima svakakve "poklone tamo dole". Odlučila je da mu se suprotstavi tokom aprila kada mu je i otvoreno poručila da prestane s takvim odnosom prema njoj.

Predsednik Kaboklo spočitavao joj je i kako se oblači, navodno joj je i sam nudio novac za novu odeću...

Na dan 9. aprila ona je odlučila da uzme neplaćeni dopust iz zdravstvenih razloga, a tada je počela i njena pravna bitka sa Kaboklom. Poslala je audio-snimak razgovora na nekoliko adresa, a Etička komisija saveza je ove subote donela iznenadnu i brzu odluku o smeni predsjednika, tačnije o jednomesečnoj suspenziji.

Ovog ponedeljka će, oko podneva po brazilskom vremenu, biti izabrano novo vođstvo Saveza pred kojim su brojni novi zadaci. Prvi je svakako kontrola organizacije Kopa amerike koju je najprostranija južnoamerička država preuzela na sebe posle odustajanja Kolumbije i Argentine.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA