≫ 

Čukarički zadaje domaći zadatak: Završio još jedan ozbiljan transfer, zarada 10 miliona u tri godine

Prvo pojačanje za novog trenera Lacija Mauricija Sarija

  • 2
Dimitrije Kamenović Foto: MN Press

Dimitrije Kamenović, sada već bivši levi bek Čukaričkog, stigao je u Rim gde će nakon obavljenih lekarskih pregleda potpisati za Lacio. Čukaričkom će pripasti 3.000.000 evra na ime obešetećenja za ovog fudbalera.

Ovaj fudbaler je samo još jedan u nizu sjajnih poslova koji dolazi sa Banovog brda, Čukarički je u poslednjih nekoliko godina prihodovao preko 10 miliona evra od transfera svojih igrača.

Upravo zbog ovakvog poslovanja, ekipa Čukaričkog je postala "raj" za svakog mladog fudbalera, te ne čudi zašto se neretko mladi fudbaleri radije odluče da obuku dres Čukaričkog nego Zvezde ili Partizana.

Dimitrije Kamenović će postati prvo pojačanje Mauricija Sarija, novog trenera na klupi Lacija

Neverovatna poslovanja Čukaričkog - Prihod od 10 miliona evra, uz minimalan rashod

Tačka uzleta Čukaričkog je sezona 2015/2016. kada su "Brđani" privukli pažnju domaće fudbalske javnosti sa tri zvučna transfera, ne toliko zbog novca koji je tu bio u opticaju, već zbog same činjenice da su prodata tri igrača u dva poznata evropska kluba i jedan u najveći domaći.

Slavoljub Srnić je tada prešao u Zvezdu za 420.000 evra, Nikola Stojiljković kao zvezda tog prelaznog roka na Brdu, u Bragu za 750.000, kao i Rajko Brežančić koji je isposlovao lep transfer u AZ Alkmar za 400.000 - bili su to transferi koji su Čukarički postavili i na evropsku mapu trgovine fudbalerima.

Andrija Pavlović Foto: MN Press

Od te sezone, Čukarički je krenuo da skautira mlade igrače, dovodi ih u svoj klub, pravi od njih prave "zverke" i šalje ih u sam vrh svetskog fudbala.

Andrija Pavlović je prodat Kopenhagenu za 2 miliona evra, Erhan Mašović Klub Brižu za 1.6 miliona, Petar Mićin za 2.5 miliona Udinezeu, Samuel Ovusu za 1.5 miliona Al-Feihu, a na kraju, kao najveći posao u klupskoj istoriji, stigao je i transfer Slobodana Tedića u Mančester siti za tri miliona evra.

Dimitrije Kamenović je sada izjednačio rekordni izlazni transfer s Banovog brda od tri miliona evra.

Video: Vujačić rešava pitanje pobednika na Brdu: Fantastičan udarac glavom završio u maloj mreži!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strale

    10. jun 2021 | 11:06

    A naš Terza ne može prodati igrače koji igraju LS i LE ni za milon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA