Vrhovni sud u Brazilu potvrdio da će se igrati Kopa Amerika, navijači najavili protest u Braziliji

Ono što se dovodilo u pitanje, sada je dobilo i svoj epilog

  • 0
Virus Brazil Protesti Foto: Tanjug/AP

Većinski deo sudija Vrhovnog suda odbacio je žalbe dve levičarske stranke i sindikata koji su tražili da se Kopa Amerika otkaže, te će utakmicom Brazila i Venecule startovati ovo takmičenje u nedelju, 13. juna od 23 sata.

Brazil je dobio zeleno svetlo od Vrhovnog suda za organizaciju ovog turnira, nakon što su zbog problema s korona virusom, odnosno političke situacije u zemlji organizaciju otkazale Argentina i Kolumbija.

Situacija u Brazilu nije ništa bolja, naime, pre samo nekoliko dana je zabeleženo preko 2800 žrtava korona virusa, što je rekordan broj u ovoj zemlji.

Iz tih razloga su tri žalbe podnete Vrhovnom sudu, ali ih je isti odbio, jer kako kažu nije na njima da otkazuju ovo takmičenje.

Gradonačelnik Eduardo Paes najavio da neće ni razmišljati o zabrani odigravanja utakmica u tom gradu ukoliko se situacija još više pogorša.

Jedan od sudija iz Vrhovnog suda Rikardo Levandovski pozvao je Vladu Brazila da predstavi plan preventivnih mera pre početka turnira, međutim, još nije naišao na odgovor.

Navijači su najavili protest samo nekoliko časova pred početak prve utakmice, dok su fudbaleri Brazila na svojim društvenim mrežama objavili poruke nezadovoljstva.

- Protiv smo organizacije Kopa Amerike, ali nikada nećemo reći ne reprezentaciji - napisali su reprezentativci u svom saopštenju.

Video: Srbikosi slavili sa Novakom pobedu ispred Filip Šatrijea: Nole legendo mi te volimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA