≫ 

Selektor Danaca objasnio izlazak heroja Kjera: "Bio je potresen, Eriksen mu je veliki prijatelj"

Nije mogao kapiten da se fokusira na igru posle svega što se dešavalo

  • 4
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska, Christian Eriksen, Kristijan Eriksen, Sabrina Kvist Jensen Foto: Tanjug/AP

Drugi dan Evropskog prvenstva protekao je u senci borbe za život i spasilačke akcije za Kristijana Eriksena, koji je, srećom, uspeo da dobije najvažniju bitku i preživi posle kolapsa za vreme meča sa Fincima.

Čitav fudbalski svet je bio paralisan u momentu dok se lekarska ekipa borila da Eriksena ostavi u životu, a moguće i ključnu intervenciju izveo je kapiten tima, heroj Danaca, Simon Kjer, koji je uspeo da izvuče jezik bespomoćnom saigraču i tako ga spasi najgoreg.

Kjer je potom, kao pravi kapiten i lider tima, bio uz lekarski tim, potom je organizovao saigrače u "živi zid" kojim su branili Eriksena od objektiva kamere, da bi na sve to posle i tešio devojku palog fudbalera.

Zbog svojih dela, Kjer je već poneo epitet junaka Eura, ali očito je da su ga sve ove scene teško potresle, toliko da ga je selektor zamenio u 63. minutu.

Na pitanje novinara zašto je Kjer rano izašao iz igre protiv Finske, Kasper Hjumland je odgovorio:

- Kjer je bio previše potresen da bi igrao i morao je da napusti teren. Sve što se dešavalo duboko ga je dirnulo i potreslo, jer su on i Kristijan veliki prijatelji. Nismo bili sigurni da li uopšte može da nastavi utakmicu. Pokušao je, ali nije mogao. Da ja moram da igram u takvoj situaciji, ne znam šta bih uradio. Igrači su to učinili i ne mogu biti ponosniji na njih. Sada su emocionalno iscrpljeni -  istakao je Hjulmand.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rezim

    13. jun 2021 | 09:12

    Herojski bi bilo prekinuti ovo evropsko..puno njih je prelezelo koronu i bice jos ovakvih scena , sve je moguce al zivoti ovih momaka su puno vazniji os sponzora i kladionica..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA