≫ 

"Eriksen možda više neće igrati fudbal": Poznati kardiolog nije optimista po pitanju karijere Danca

Najvažnije je da je Danac živ, sve ostalo je manje važno

  • 9
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska, Christian Eriksen, Kristijan Eriksen

Foto: Tanjug/AP

Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj Sandžaj Šarma rekao je da su velike šanse da Kristijan Eriksen u budućnosti nikad više ne zaigra fudbal.

Danac je tokom meča sa Finskom na Evropskom prvenstvu imao navodi srčani zastoj i zbog toga je kolabirao na terenu i zahvaljujući pravovremenoj reakciji saigrača i lekarske ekipe izbegnut je najgori scenario.

Profesor sportske kardiologije na Univerzitetu, pomenuti Šarma, svojevremeno je radio baš sa Eriksenom dok je ovaj igrao za Totenhem i veruje da se u međuvremenu desio neki propust i da je sada najveće pitanje šta se desilo i zašto.

- Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve nas je to uzdrmalo. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko tog -  rekao je Šarma.

On je daodao da uzrok srčanog zastoja kod Eriksena mogao da bude neko nedefinisano zdravstveno stanje ili visoka temperatura, ali da je dobar znak da je on budan u bolnici.

- Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne - jasan je Šarma.

Holanđani su došli na EURO kao favoriti iz senke, a prvi rival su im Ukrajinci, večeras od 21.00 u Amsterdamu. Ukrajina je reprezentacija koja može da napravi iznenađenje, a kvota na Holandiju je 1,75, na Ukrajinu 5,10, a na iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Ukrajina

Večeras (23.00) počinje i Kopa Amerika - igraju na papiru najjača selekcija (Brazil) protiv najslabije (Venecuela). A pritom su Brazilci i domaćini. Kvota na keca je 1,20, a na kombinazziju 1&3+ 1,77. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brazil - Venecuela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ggv

    13. jun 2021 | 12:34

    Ma nek je samo ziv i zdrav covek. Zaradio je sigurno dovoljno do sad da ne mora da rizikuje i nastavi da igra,moze se posvetiti svojoj porodici i uzivati.

  • Veljko

    13. jun 2021 | 13:57

    Najbitnije je da je živ. Ne mora da igra više,neka se okrene trenerskoj karijeri.

  • 1

    13. jun 2021 | 13:30

    Nije lud pa da igra i dalje, a nije ni mlad pa da žali za karijerom, imao je i do sada solidnu karijeru i ostavio je trag u fudbalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA