≫ 

Holly Shick! Gol s pola terena utišao "srpske dželate", prisustvovali smo istoriji Eura!

Češka je na otvaranju zabeležila pobedu protiv Škotske i zasela na čelo grupe D ispred Engleza, Hrvata i pomenutih Škota

  • 17
Gol godine, Patrik Šik

Foto: AP/Tanjug

Patrik Šik je ušao u istoriju Evropskog prvenstva u fudbalu! Postigao je dva gola u pobedi Češke nad Škotskom od 2:0 u prvom kolu grupe D, čime je svoju reprezentaciju poslao na prvo mesto grupe D ispred Engleske, koja je prethodno savladala Hrvatsku sa 1:0.

Ipak, ono što je obeležilo ovaj meč bio je spektakularan gol koji je Šik postigao u 52. minutu, koji je dao sa pola terena i šokirao golmana Škotske Dejvida Maršala, koji je ostao zatečen i na kraju je "zaplovio" u mreži gde se upecao posle spektakularnog šuta Šika.

Čeh je video da je Maršal izleteo van svog kaznenog prostora, šutirao je iz prve i plasirao loptu u mrežu za muk na Hempden parku i svih navijača Škotske.

Škotska - Češka 0:2

(Šik 41, Šik 52)

 

Škotska: Maršal, Hanli, Kuper, Hendri, Odonel, Armstrong, Mekgin, Mektomini, Robertson, Dajks, Kristi.

Češka: Vaclik, Boril, Kalas, Čelustka, Coufal, Souček, Kral, Jankto, Darida, Masopust, Šik.

Podsetimo, Škotska je upravo protiv Srbije uspela da obezbedi Euro, pa se ovaj meč s posebnom pažnjom pratio i u našoj zemlji.

Škotska je u prvom poluvremenu bila bolja, stvorila je više šansi, ali je u 41. minutu Šik sjajnim golom glavom posle centaršuta Cufala sa desne strane zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu je u već nekoliko uvodnih minuta na obe strane viđeno nekoliko šansi. Maršal je dva puta bio na mukama, Škoti su zatim pogodili prečku preko Džeka Hendrija, a malo je falilo i da Česi posle toga daju autogol, ali je Tomaš Valčik sjajno reagovao posle kiksa svog golmana.

Međutim, nedugo posle toga viđeno je majstorstvo Šika kojim su Česi rešili meč, jer Škoti posle toga nisu mogli da se "opasulje" i do kraja nisu ozbiljnije uspeli da ugroze mrežu Valčika, pa je Češka zasela na prvo mesto grupe.

 

Ovo je inače bio gol koji je postignut sa najveće udaljenosti u istoriji Evropskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zekki

    14. jun 2021 | 17:13

    Eee od koga smo mi ispali....smesno i tuzno...

  • Стеван Ч.

    14. jun 2021 | 16:17

    Ово је моје прво европско првенство које нећу гледати, хвала ртс.

  • Roki

    14. jun 2021 | 16:22

    A dida gledamo na iptv 😂😂😂😂😂😂 ko reprezentaciju bitno da plaćam Tv bastilju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA