≫ 

Promene u sudijskoj organizaciji FSS-a: Filipović vodi komisiju, Mažić supervizor

Došlo je vreme da arbitri dobiju novog šefa

  • 1
FK Rad - FK Partizan, Milorad Mažić

Foto: Marko Jovanović

Dosadašnji predsednik Sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije Milan Karadžić neće više obavljati tu funkciju, prenosi Sportski žurnal.

Još nije poznato ko će ga zameniti na funkciji, jer glavni kandidat, najbolji srpski sudija svih vremena Milorad Mažić, ima važeći ugovor sa Fudbalskim savezom Kipra gde obavlja sličnu funkciju.

Zato se pretpostavlja da će mesto Karadžića pripasti Dejanu Filipoviću, našem nekadašnjem internacionalcu i nadaleko poznatom sudiji, ali će ta odluka biti poznata tek posle sednice Odbora za hitna pitanja FSS-a koja je na programu u sredu.

Jedan od glavnih problema za Filipovića je svakako to što nema previše vremena i što će morati u kratkom vremenskom periodu da obavi reformu sudijske organizacije. Takođe, očekuje se i da Milorad Mažić bude supervizor (savetnik) čitave sudijske organizacije, navodi Žurnal.

Na sednici Odbora za hitna pitanja FSS-a treba da bude aminovano i da Superliga Srbije, koja počinje već 17. jula umesto dosadašnjih 20, od sezone 2021/2022. broji 16 timova i da se igra bez plej-ofa i plej-auta.

Na istom će se sastanku pričati i o budućem dodatnom smanjenju elitnog ranga na 14, pa na 12 klubova za najkasnije dve godine. Zvanično će se odobriti i VAR tehnologija, koja kreće sa primenom od predstojeće sezone.

Video: Lalatović podivljao na početku utakmice, Mažić u 13. minutu morao da zaustavi meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    16. jun 2021 | 12:09

    Ako mislite da prvenstvo funkcioniše normalno i bez prljavih rabota, treba skloniti:TERZIĆA, LALATOVIĆA I TONČEVA,u protivnom biće HAOSA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA