Za razliku od "večitih" fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog imali sreće na žrebu

Nije sve tako crno u srpskom fudbalu

  • 1
FK Čukarički, FK Vojvodina

Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog će u kvalifikacijama za Konferens ligu igrati protiv Sumgaita iz Azerbejdžana, dok će Vojvodina putovati u Litvaniju na megdan ekipi Penevežiš.

Ranije tokom dana odrađen je žreb i za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Zvezda nije imala sreće pa će čekati boljeg iz duela Makabi - Kairat, dok će Partizan put u Evropu trasirati iz Slovačke.

Čukarički je imao nešto više sreće pa će njihov rivali biti relativno mlada ekipa Sumgaita iz Azerbejdžana.

Sumgaitu je ovo drugi izlazak u Evropu, prošle godine su u kvalifikacija za Ligu Evrope poraženi od Škendije sa 2:0.

S druge strane, Vojvodina će imati još lakši zadatak jer će se sastavi s Penevežišom.

Ovaj klub je tek pre dve sezone po prvi put ušao u najviši rang fudbala u Litvaniji, a učešće u Evropi je obezbedio osvajanjem kupa Litvanije prethodne sezone.

Video: Firmaši zapalili Novi Sad: Spektakularna bakljada i vatromet navijača Voše o kojoj se priča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chiske

    17. jun 2021 | 12:37

    Pazi ti gde je nas fudbal kada se bojimo ovakvih rivala koji isto tako jedva da mogu da se plasiraju na neki euro kup. Ja kazem da pucaju svi odma u prvom kolu. Takav imam osecaj sem ako se fudbaleri ne trgnu i ne krenu jako agresivno da igraju jer danas bez agresivnosti nema fudbala a kod nas je fudbal izgubio tu agresivnost od silnih namestaljki. Evo videli smo mlade sada protiv brazila ocaj svi do jednog osim Bjekovica koji je jedini bio agresivan u duelima a gradjen kao kondor, kriva kicma katastrofa a opet pokazao najvise. Uporedite ove sada mlade sa onima sto su bili prvaci sveta, nebo i zemlja. pa mi smo tada brazil tukli na cistu agresivnost. Dao bih ipak vise sanse Vojvodini i Cukarickom ne zato sto mislim da su im protivnici slabi vec zato sto oni nisu navikli da budu povlasceni (ne kazem da i oni ne namestaju). Ali to opet moze da bude mac sa dve ostrice. Cuka ima sve sto im treba za pobedu dok vosi fale jos 3 igraca, napadac, plej i radilica kao sto je matic ili milinbkovic savic (tog tipa) mogao bi to da bude Topic ali ja sam veliki skeptik sto se njega tice zbog toga sto je jako sklon povredama, svaku drugu tekmu on povredjen, ostalo im je sve popunjeno i to dosta dobro. Naravno po mom teksti se da za primetiti da najvise znam o vosi, ipak je to klub koji volim iako je uprava ogavna vec zadnjih 30 godina. Ali ja bih jako voleo da svi nasi klubovi udju u grupe jer to ce nam toliko znaciti da vi niste svesni pa makar i izgubili sve tekme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA