≫ 

Evo kako izgleda Ronaldov jelovnik: Pojede šest obroka u danu i pije samo vodu

Portugalac se hrani baš onako kako treba da se hrane profi sportisti

  • 4
Kristijano Ronaldo, Cristiano Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Snimak u kojem Kristijano Ronaldo na konferenciji uoči utakmice Portugalije i Mađarske sklanja bočice Koka-Kole sa stola ispred sebe postala je viralna.

"Pijte vodu", poručio je Kristijano nakon što je pomerio flašice gaziranog napitka u stranu i podignuo flašicu vode.

Poznato je da Ronaldo ne voli gazirana pića, a posebno Koka Kolu.

Na njegovom jelovniku nalaze se samo najkvalitetnije namirnice, a jede šest manjih porcija u danu. Ovaj Portugalac u danu ima jedan doručak, dva ručka, jednu užinu i dve večere.

Za doručak najradije bira šunku i posni sir, dok ruča pileće meso, salate, ribu i masline. Užina je, zavisno od dana, voće ili tost s avokadom. Večera su ponovo meso i povrće pa riba uz povrće.

- Fokusiran sam na jedenje jednostavnih, celih namirnica poput svežeg voća i povrća, integralnih žitarica i proteina -objasnio je Ronaldo.

Na njegovom jelovniku zabranjena je, osim gaziranih pića, i smrznuta te prerađena hrana, a kloni se i alkohola te slatkog.

Kad se odluči da se počasti pojede picu, ali ne češće od jednom nedeljno. Nakon toga obavezno napravi 500 trbušnjaka, zbog čega se i može pohvaliti sa samo sedam posto telesne masti.

Ronaldo jako puno pažnje posvećuje i tome koliko i kada spava. Njegova opsesija ide toliko daleko da o njegovom snu brine stručnjak koji otkriva da fudbaler pet ili šest puta dnevno odspava po 90 minuta. Na ovaj način spava manje, ali ubrzava oporavak, pojasnio je jednom prilikom taj stručnjak.

Ovo je doduše malo kontradiktorno jer ako spava 6 puta po 90 minuta do je 9 sati u toku dana, nek 2 sata ode na trening, a 8 sati najmanje spava noću što je već 19 sati, pa mu ostaje samo 4 za ostale obaveze.

Trijumf nad Ukrajinom doveo je Holanđane u poziciju da večeras (21.00) protiv Austrije mogu da praktično obezbede osminu finala. I Austrijanci imaju sličnu računicu, ali su kvalitetom ispod rivala. Kvota na Holandiju je 1,62, iks je 3,80, a dvojka 5,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Austrija.

Video: Lokateli otišao korak dalje od Ronalda i Pogbe: Doneo svoju vodu i pomerio Koka-Kolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Е

    17. jun 2021 | 13:23

    Претвара се у робота,а Ђузепе Меаца вече пре утакмице пијан,јутрањи тренинг не одради изађе на меч и спакује три комада...

  • Zmaj

    17. jun 2021 | 13:18

    Nije kontradiktorno nego loš prevod, 5-6 puta po 90 min to je recimo 9 sati a dan je 24 sata. Misli se dnevno ( dan nije isto sto i obdanica)

  • Душан Краишник Бања Лука

    17. jun 2021 | 12:24

    Шта па овај човјек смо спава 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA