≫ 

Velika tuga u Torinu: Preminuo čovek koji je od Juventusa napravio "mašinu" i evropskog prvaka

Đanpjero Boniperti nije mogao da se izbori sa srčanim udarom i okončao je svoj život u 93. godini

  • 0
Đanpjero Boniperti Foto: Youtube / Printscreen

Jedan od ljudi koji je uzdigao Juventus u visine italijanskog fudbala, Đanpjero Boniperti preminuo je usled srčanog udara u 93. godini života. Legendarni fudbaler i nekadašnji predsednik Stare dame bio je jako voljen u Torinu.

Posle Drugog svetskog rata postao je član tima i igrao je za Juventus od 1946. do 1961. godine. Za to vreme odigrao je 443 utakmice i postigao je 178 golova, kao jedan od najboljih napadača Italije tog doba.

Bio je redovni reprezentativac Italije i pet puta je osvajao "Skudeto". Međutim, tek posle igračke karijere napravio je one najveće stvari. Postao je predsednik kluba 1971. godine i sa njim na čelu, Juventus je postao evropski velikan.

Dok je sedeo na čelu Juventusa, klub je osvojio ukupno 16 titula, a Stara dama "pobrala" je i neke evropske trofeje. Kao predsednik je Juventusu doneo jednu titulu šampiona Evrope, jedan Kup pobednika kupova i dva Kupa UEFA. Karijeru je završio kao najbolji strelac u istoriji Juventusa i do sada ga je prestigao samo Alesandro del Pjero.

Švedska i Slovačka su prijatno iznenadile u prvom kolu, prvi remijem sa Španijom, drugi pobedom nad Poljskom. Ko danas (15.00) bude uspešniji biće blizu osmine finala. Kvota na Švedsku je 2,00, na iks 3,40, a na dvojku 4,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Švedska - Slovačka.

Video: Šahovnica se uvukla u pozadinu: Hrvatska navijačica objavila nikad vrelije snimke, mrda napred nazad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA