Veliko priznanje za sina Dejana Stankovića: Izabran za najboljeg golmana Primavere

Filip Stanković obezbedio mesto u idelnom timu

  • 1
Filip Stanković Printskrin: Sportitalia

Stare izreke kaže "Iver ne pada daleko od klade" i "krv nije voda", a to se najbolje pokazuje i u slučaju Filipa Stankovića, sina Dejana Stankovića, koji je uspešno nastavio fudbalskim putem koji je pre njega u Italiji "utabao" njegov otac.

Naime, Filip Stanković, golman Intera iz Milana, proglašen je za najboljeg čuvara mreže italijanske Primavere. To mu je obezbedilo i mesto u idealnom timu lige mladih timova na Apeninima. U italijanskom stilu, u direktnom televizijskom prenosu emitovana je i specijalna emisija posvećena laureatima Primevere. Među gostima u studiju našao se i sin Dejana Stankovića.

Voditeljka ga je uz osmeh najavila kao najboljeg golmana za penale.

- Može, može - spreman je bio Filip za odgovor.

Važna godina za tebe, za sve u Interu dodala je voditeljka i primetila da gledajući Filipa kako brani penal sve deluje tako jednostavno.

Filip Stanković Voditeljka koja je postaljala pitanja Filipu Stankoviću; Printskrin: Sportitalia

- Trenira se mnogo, između ostalog i penali se vežbaju što se kasnije vidi na utakmicama – skroman je bio srednji sin Dejana Stankovića.

Stanković je poznato prezime u Italiji, zbog oca Dejana. Imate, ipak, sasvim raličite uloge konstatovali su domaćini emisije. Neizbežno, međutim, bilo je pitanje vezano za savete koje Filip kroz karijeru dobija od oca.

- Uvek me je savetovao da "pričam" i predstavljam se na terenu i da uvek grupa odnosno tim budu na prvom mestu.

Prema mišljenju domaćina emisije posvećene idealnom timu čuvene italijanske lige mladih timova Primavere, Dejan Stanković je svojevremeno bio jedan od najboljih veznih igrača na svetskom nivou. Bio je to uvod u sledeće pitanje zašto i kako je Filipov izbor bio da postane golman.

Dejan Stanković, Filip Stanković Dejan i Filip Stanković; Foto: instagram.com/dejanstankovic

- Kad smo bili mali, bila je priča da brat i ja "podelimo" uloge, da ja budem vezni igrač, a on golman. Onda smo u jednom trenutku promenili uloge, on je postao napadač, a ja golman.

Filip Stanković će proteklu sezonu pamtiti i po tome što je bio deo seniorskog tima Intera koje se posle duge pauze okitila šampionskom titulom u Italiji koja je krunisana velikim slavljem na stadionu “Đuzepe Meaca”.

- Mnogo, mnogo lep osećaj zbog osvojenog skudeta. Veoma sam srećan zbog uspeha koji su zaslužili svi: navijači Intera, igrači, čitav klub.

Prikazan je potom deo učinka na terenu Filipa Stankovića u protekloj sezoni koji ga je doveo do idealnog tima popularne Primavere odnosno trofeja namenjenog najboljem golmanu lige mladih timova Italije. A umesto zaključka, pitanje koju odbranu smatra najboljom ili najvažnijom, 18-godišnji golman nije imao dilemu:

- Penal protiv Milana je moj izbor kao odgovor na to pitanje, mada je svaka odbrana važna i lepa na svoj način.

Video: Zavirite u teretanu u kući Dejana Stankovića gde trenira sa sinovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA