≫ 

Bivši selektor Srbije novi sportski direktor Javora, odmah vratio kultnog igrača od 38 godina

Radovan Ćurčić se vraća u klub u kome je ponikao

  • 1
FK Javor Ivanjica

Foto: MN Press

Radovan Ćurčić

Foto: MN Press

Na mesto sportskog direktora Javora iz Ivanjice postavljen je Radovan Ćurčić, legenda i najbolji strelac svih vremena ivanjičkog kluba. Inače, Ćurčić je kratko obavljao i funkciju selektora fudbalske reprezentacije Srbije i bio pomoćnik u Partizanu kod trenera Sava Miloševića.

Ivnajičani smatraju da će dolazak Ćurčića biti veliki dobitak za Javor, u svetlu želje da se ekspresno vrati u superligaško društvo.

- Dolaskom Ćurčića ostvarili smo značajan cilj. Želimo da ovaj potez bude samo korak ka ostvarenju dugoročnih planova, sportskih uspeha i rezultata – istakao je Dragan Lazović, predsednik Javor Matisa.

O Radovanu Ćurčiću kao fudbaleru sve se zna, najbolji je strelac kluba od osnivanja, a po završetku igračke karijere upustio se u trenerske vode. Prvi klub bio je Javor, a i na tom polju znao je za uspehe. Ivanjičani su bez poraza osvojili prvo mesto u Drugoj ligi i plasirali su se u elitu.

Radovan Curčić

Foto: Tanjug/AP

- Nikada i nisam odlazio iz Javora, bilo gde da sam radio pratio sam igre moga kluba. Počastvovan sam ulogom u kubu, očekuje nas veliki posao oko prvog tima i mlađih selekcija. Svestan sam zahteva i daću sve od sebe da sa saradnicima ostvarimo cilj – istakao je Radovan Ćurčić za Žurnal.

Iako će ove sezone konkurencija u Prvoj ligi biti žestoka, svi u taboru Javora veruju da će se naredne sezone na stadionu kraj Moravice ponovo igrati elitni fudbal.

Inače, prve novajlije dovedene pod Ćurčievim patronatom su dobro poznata lica. Prvu evropsku odiseju Nigerijac Obiora Odita i Brazilac Eliomar Silva počeli su u klubu ispod Golije i sada su se vratili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zunjac

    19. jun 2021 | 15:47

    E ko je sve bio selektor,i koje igro za reprezentaciju!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA