Velika obećanja Terzića na Skupštini: "Osvojićemo pet titula sledećih pet godina"

Generalni direktor crveno-belih predstavio Skupštini plan za narednih pet godina

  • 58
Zvezdan Terzić

Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Na današnjoj sednici Skupštine Crvene zvezde delegatima se obratio i generalni direktor Zvezdan Terzić.

On je u svom govoru istakao da je klub ispunio sve ciljeve koje je zadala Skupština kluba.

- S obzirom da je od poslednje Skupštine proteklo jedva 4 meseca ne bih želeo da se ponavljam tada izrečenim, ali stvarno smo ostvarili neverovatne rezultate i imamo se čime pohvaliti.

- Što se sportskih rezultata tiče, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Crvena zvezda ove sezone po četvrti put uzastopno igrala grupnu fazu UEFA takmičenja, i to veoma uspešno. Ovog puta Ligu Evrope. Važno je napomenuti da smo zbog Кorone i uslovljene promene formata kvalifikacija, sve 3 utakmice igrali kao gosti, bez prava na revanš.

- Bez poraza u regularnom delu ali posle 1-1 sa Omonijom u gostima i penal ruleta, izgubili smo šansu da igramo plej of za Ligu šampiona. Кao drugi u grupi Lige Evrope, iza nemačkog Hofenhajma, a ispred češkog Libereca i belgijskog Genta, plasirali smo se u nokaut fazu prolećnog dela takmičenja.

- U februaru mesecu smo imali istorijski dvomeč sa sedmostrukim šampionom Evrope AC Milanom, i neporaženi izašli iz tih duela. 2-2 u Beogradu i 1-1 u Milanu, ali zbog gola u gostima Milano je prošao dalje. Opšte mišljenje - nezasluženo. Zvezda je bila bolja iako je u oba meča završnicu meča igrala sa igračem manje i baš u tom delu meča pritiskala i napadala Milano, za ponos svih Zvezdaša. Pokazali smo da rastemo kao klub, i da smo iz sezone u sezonu sve bolji i bolji.

- U domaćem prvenstvu Superlige Srbije ubedljivo smo osvojili šampionsku titulu. Četvrti put zaredom, po prvi put u istoriji Crvene zvezde. Imali smo sezonu za pamćenje u kojoj su porušeni mnogi rekordi, i svetski i evropski. Osvojili smo 108 bodova i postigli 114 golova. Postali smo šampioni bez ijednog poraza: 35 pobeda i 3 nerešena meča.

- Važno je napomenuti da je ove sezone, zbog promene formata UEFA takmičenja osvajanje šampionske titule bilo važnije nego ikada ranije. Šampion dobija sve, drugoplasirani mrvice. Od ovog leta drugoplasirani iz naše lige ne ide u kvalifikacije za Ligu Evrope nego u utešnu Кonferens ligu koja je trećerazredno takmičenje, i po renomeu i po finansijskim Uefa bonusima. Šampion Srbije ide kao i do sada u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u slučaju ispadanja prelazi u Ligu Evrope.

Vrednost igrača podigli sa 17 na 58 miliona evra

 

- Već smo krenuli u pripreme za narednu sezonu. Sačuvali smo postojeći tim, doveli Aleksandra Dragovića, u narednim danima ćemo realizovati još dva dolaska. Niko od nosioca igre ne može da napusti klub bez obzira na finansijsku ponudu.

- Oformili smo izuzetno kvalitetan i konkurentan tim i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. To su šampionska titula i u narednoj sezoni, i plasman u grupnu fazu Uefinih takmičenja. Duboko verujem da imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov stručni štab, i nadamo se novoj Ligi šampiona.

- Što se tiče poslovnih rezultata, moram da kažem da smo omogućili nesmetano funkcionisanje kluba u nenormalnim uslovima. Izuzetno je teška i komplikovana ova godina zbog epidemije Кorona virusa, ne samo u fudbalu nego u svetskoj ekonomiji generalno. Epidemija virusa Кovid 19 je žestoko uzdrmala fudbal u svetu.

Video: Terzić o Zvezdinoj godini: Premašili smo ciljeve, osvajamo četvrtu titulu

- Globalna ekonomija je stala pa je stalo i fudbalsko tržište. Svi klubovi u Evropi su ostali bez planiranog prihoda, a svi imaju planirane rashode na osnovu ranije preuzetih obaveza. Svi klubovi u Evropi, pa i oni najveći, imaju velike finansijske probleme.

- Nije ni nama lako, ali se borimo. I izborićemo se. Uspeli smo da zadržimo najvažnije igrače, pojačali smo se, servisiramo plate i igrački smo više nego konkurentni na evropskom nivou. Dobili smo UEFA licencu već u prvom krugu što je potvrda da sve svoje obaveze ispunjavamo u propisanom roku.

Crvena zvezda je u proteklom periodu jako porasla kao klub u svim segmentima. I nastavljamo da rastemo.

- Ugled kluba je podignut na evropski nivo

- Sportski rezultati su fantastični

- Osvojeni koeficijenti su olakšali ulazak u Uefina takmičenja i to je ogroman kapital kluba

- Vrednost naših igrača je višestruko podignuta (sa 17 miliona na 58 miliona evra)

- Infrastruktura nam je za ponos

- Omladinska škola je zaista postala prava fabrika igrača

- Sama činjenica da smo na UEFA rang listi na 42. poziciji, govori gde je danas Crvena zvezda. Ne znam koja kompanija u Srbiji može da se pohvali da je na 42. mestu u Evropi u svom sektoru poslovanja. Crvena zvezda je danas ponos Srbije i sigurno njen najbolji brend u evropskim razmerama.

Najava dominacije u narednom periodu

 

- Preko sedam miliona evra je do sada uloženo u stadion i objekte oko stadiona. Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja. Privodimo kraju radove na mediko bloku i teretani i 15.07 ćemo i zvanično otvoriti našu novu zgradu sa svim pratećim sadržajima.

Nastavićemo sa daljim ulaganjima u infrastrukturu, uslove za trening naših igrača i rad zaposlenih, kao i u komfor za naše gledaoce.

- Omladinska škola je naš veliki ponos i nastavićemo i dalje da ulažemo u nju. U svim mlađim selekcijama imamo rekordan broj reprezentativaca. U svim našim kategorijama igramo sa mlađim igračima protiv starijih rivala jer želimo da ubrzamo proces formiranja naših igrača. I pored toga smo šampioni Srbije u omladinskoj konkurenciji.

- Osim investicija u izgradnju trening kampa za mlađe selekcije, mi svake godine uložimo oko tri miliona evra u funkcionisanje i rad omladinske škole Crvene zvezde. Planiramo da u narednom periodu uložimo još više, jer smo sigurni da je to investiranje koje će se višestruko vratiti.

Video: Terzić otvoreno priznao kako je 2014. došao u Zvezdu i ko ga je doveo

- Svesni smo da su rezultatska očekivanja od našeg prvog tima porasla i da igrači koji izađu iz Omladinske škole možda u ovom trenutku nisu spremni za visoke zahteve seniorskog tima Crvene zvezde. Zbog toga i dalje koristimo FК Grafičar, kao našu filijalu, gde naše najtalentovanije igrače šaljemo da se kroz seniorsko takmičenje što brže formiraju da mogu konkurisati u žestokoj konkurenciji našeg prvog tima.

- Danas 19.06 je 7 godina od kako sam došao da rukovodim voljenim klubom i stvarno imam mnogo razloga da budem ponosan na 5 osvojenih šampionskih titula i 4 grupne faze Uefa takmicenja.

- Prezentovali smo vam danas nacrt strategije razvoja kluba za period 2022-2027 i videli ste da je naš plan u tom petogodišnjem periodu da osvojimo 5 novih šampionskih titula i stalno igramo grupnu fazu Uefa takmicenja.

Na kraju, želim da ponovim ono sto sam ranije rekao, svesni smo velike odgovornosti rada u Crvenoj zvezdi, svesni smo da u Crvenoj zvezdi nema minulog rada niti stare slave. Svaki dan je novo dokazivanje.

- Podigli smo lestvicu očekivanja, rastemo kao klub i tim putem ćemo nastaviti. To je naša obaveza. Imamo viziju, znanje i energiju - rekao je Terzić.

Video: Zvezdan Terzić progovorio o dolascima Prijovića, Arnautovića, Kolarova uz zagonetan osmeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    19. jun 2021 | 15:10

    SRAMOTA, SI TI VELIKA!!!

  • Limdar

    19. jun 2021 | 14:50

    Zašto Terzić da to neobeća kada je duh i država uz Zvezdu to mi svi znamo samo se on blamira. Lako je biti svetac kada ti je bog ujka! Zvezdane ničija nije gorela do zore pa neće ni tvoja svakoj nesreći dodje kraj.

  • Miodrag CZV

    19. jun 2021 | 14:44

    To ne može da obeća ni uprava Minhenskog Bajerna, al kukavni terzić može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA