≫ 

Ova Italija je čudo jedno: Manćinijevi Azuri 30 utakmica bez poraza, 1000 minuta bez primljenog gola

Italijani na meču sa Velsom oborili dva rekorda

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Italija - Vels Foto: Tanjug/AP

Nekako ispod radara, bez pompe, fudbaleri Italije su krenuli na Euru, daleko van kruga favorita za osvajanje titule, ali posle tri meča i tri pobede, bez primljenog gola i gol razlikom 7:0, niko više nema dilemu - Azuri slove za favorite za najviši plasman na kontinentalnom šampionatu.

I ne samo to, "skvadra" Roberta Manćinija je u meču sa Velsom prišla na korak od obaranja dva velika rekorda!

Azuri su odigrali 30. uzastopni meč u kojem su ostali neporaženi, čime su izjednačili niz selekcije koja je harala davnih dana, 1930. godine. Italija se i pre meča sa Velsom plasirala u osminu finala, protiv Ostrvljana je samo potvrdila dominaciju golom Pesine, a u prvoj rundi nokaut faze čeka je okršaj sa Ukrajinom ili Austrijom.

Biće to prilika da Manćini i njegovi igrači postanu apsolutni rekorderi, a blizu su istorijskog dostignuća i po pitanju nesavladivosti.

Naime, mreža Italijana nije se tresla čitavih 1009 minuta, čime je došla nadomak obaranja nacionalnog rekorda koji je u vlasništvu legendarnog Dina Zofa, koji je 1143 minuta sačuvao svoj gol.

Đanluiđi Donaruma će, dakle, imati lepu šansu da u nastavku Eura obori apsolutni rekord i uđe u istorijske almanahe nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA