≫ 

Dvojica najboljih srpskih sudija završili karijeru posle 28 godina

Međutim, ostaće u sudijskom poslu kao licencirane VAR sudije

  • 2
Milorad Mažić, Dalibor Đurđević Foto: Privatna arhiva

Definitivno su mogli još, ali su odlučili da kažu zbogom suđenju dok su još na vrhuncu - Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dvojica najboljih srpskih pomoćnih sudija u istoriji, odlučili su da završe svoje karijere!

I to posle posle 28 godina sudijskog posla koji je prošao bez ijedne mrlje, a tokom kog su Ristić i Đurđević postavili mnoge standarde i rekorde i bili neizostavni deo najboljeg tima koji je proslavio srpsko suđenje.

Na čelu sa Miloradom Mažićem, popeli su se na vrh fudbalskog sveta. Odsudili su dva Svetska prvenstva u Brazilu i Rusiji, Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Super kup Evrope, finale kupa Konfederacija, finale lige sampiona, preko 300 internacionalnih utakmica LŠ i LE, najveće derbije Katara, Egipta i Kine, a bili su neizostavni deo profesionalne lige Saudijske Arabije.

U Srbiji su postali skoro pa dekor najveće svetkovine srpskog fudbala i nakon odlaska Milorada Mažića iz Srbije. Gotovo da se nije postavljalo pitanje ko će biti na " linijama" večitog derbija, najteže utakmice u Srbiji gde se greške ne prastaju. Njima se verovalo i u njihove se odluke nije sumnjalo. Donosili su derbiju potrebnu mirnoću još pre pre samog početka.

Na kraju, Ristić je odsudio 27 derbija, dva više od Đurđevića (25). Impozantan broj koji će retko ko moći da prestigne. Takođe, sudili su sedam finala Kupa Srbije, dok su na FIFA ran listi, na kojoj se i dalje nalaze, proveli punih 13, odnosno 11 sezona.

Međutim, ovo neće biti definitivan kraj za pomenute sudije koje će svoje iskustvo i znanje nastaviti da koriste u nekoj drugoj ulozi u srpskom fudbalu - kao licencirane VAR sudije koji su takođe i na FIFA VAR listi.

>>> Rusiji bi večeras (21.00) protiv Danske verovatno i bod „završio posao“ za plasman dalje, ali Danci se nisu predali: ako savladaju Ruse, a Finci izgube od Belgije, mogu i do drugog mesta. Kvota na Dansku je 1,82, na iks 3,50, a na Rusiju 4,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rusija - Danska.

Video: Igrač Javora razbio sudiji nos: Krv liptala niz lice arbitra Lazara Lukića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    21. jun 2021 | 08:47

    Svaka čast gospodo.

  • VALJAK

    21. jun 2021 | 11:19

    Bravo, prave licnosti za VAR ! Super su jer ne moze se proceniti za koga navijaju ! Takvi su pravi sudije ,najbolji. Nisu stali ni na jednu stranu kao Mrakic Santrac Radoncic, Djordjic, Vujovic sve sami dokazano obojeni. Jos jednom BRAVO !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA