≫ 

Vazura najavio dolazak 2 strana napadača: "Imaćemo nikad jači tim, moramo da sarađujemo sa Zvezdom"

Generalni direktor crno-belih o prelaznom roku i zajedničkom saopštenju sa večitim rivalom

  • 15

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura odgovarao je na pitanja novinara na okupljanju crno-belih u Teleoptiku povodom početka priprema i nove sezone.

Za početak je objasnio otkud zajedničkog saopštenje Zvezde i Partizana koje je objavljeno dan ranije pred sednicu Zajednice Superligaša.

- Reči o tom sastanku bilo je i ranije, bio sam ja tu kao predstavnik Partizana i Zvezdan Terzić kao predstavnik Zvezde, moj zamenik Milorad, Terzićev zamenik Marko, kao i Mitar Mrkela i Ivica Iliev. Mi smo izneli zajedničke stavove i smatramo da je to korist za sve klubove i srpski fudbal. Dogovorili smo se da u tom tonu nastavimo, bićemo rivali na terenu, ali da van terena smanjimo tenzije.

- Pokušali smo da pokrenemo nešto, videćemo, sve ćemo danas da pokrenemo. Tražimo i razdvajanje Super i Prve lige, to su pre dve sezone spojili, mislimo da nema logike. Mislim da treba već sada pričati, a ne mesec dana pre početka lige. To su i preporuke UEFA, da se ne donose odluke mesec dana pre početka lige, nego čitavu sezonu pre. Imamo komunikaciju sa FSS, mislim da sve ide u tom smeru.

Dotakao se i izbora u FSS.

- Mislim da je i FSS rekao da podržava izbore, nemamo zajedničkog kandidata trenutno, svakako će Partizan imati svoj stav, želimo da Zvezda i Partizan zajedno učestvuju u radu Saveza, da nas malo više savetuju i pitaju.

Navijače Partizana posebno interesuje prelazni rok, a Vazura je najavio dolazak dva strana špica.

- Neke igrače smo već doveli, pregovaramo sa dva igrača, oni nisu slobodni, imaju svoje klubove, jako su blizu, mislim da ćemo u naredna 3-4 dana imati nove igrače, u pitanju su stranci, imaju klubove pa to traje malo duže. Doveli smo Danila Pantića, mislim da će sada pokazati mnogo više nego kada je bio na pozajmici, Saničanina smo doveli bez obeštećenja, pratili smo ga od marta, dolaze do kraja nedelje i stranci i to bi trebalo da se reši - rekao je Vazura, koji najavljuje i prodaje.

Miloš Vazura Foto: MN Press

- Transfer lista je velika, mislim da imamo preveliki broj igrača, neki igrači su na prodaji, nekima smo se već zahvalili, kao što su Denis Stojković i Luka Cucin, neke igrače moramo da prodamo ili da ih pošaljemo na pozajmice, mislim da imamo tri-četiri igrača viška. Ili ćemo ih transferisati ili ćemo smanjivati plate, te plate ne možemo da izdržimo. Prelazni rok još nije zvanično počeo, do kraja nedelje očekujemo dolaske, a nakon toga i odlaske iz Partizana.

Ističe Vazura da će budžet biti smanjen i da će plate igrača koji dolaze biti redukovane.

- Igrači koji dolaze sigurno će imati manje plate, to mora, pošto igrači imaju klubove moraćemo da platimo, moramo da uložimo ako hoćemo da napadnemo titulu i Evropu, bitno je da imamo jak tim, mislim da u poslednjih nekoliko godinama nismo imali jači ako dođu ova dva igrača. Ivica Iliev radi jako težak posao, pregovara sa klubovima, ako dogovorimo ta dva igrača, to će biti njegova zasluga - rekao je Vazura.

Rekao je generalni direktor Partizana i da Bajbek nije opravdao očekivanja, a da će za Sumu biti dogovaranja ukoliko bude interesantnih ponuda.

Žan kristof Bajbek, FK Partizan Foto: MN Press

- Suma dolazi sutra, sa Bajbekom razgovaramo, mislim da on nije opravdao očekivanja, sa njim ćemo razgovarati u smeru raskida ugovora. Suma je igrač Partizana, dogovaraćemo se, ako bude zanimljivih ponuda sešćemo s njim i dogovorićemo. Ako ode neki igrač posle toga, onda ćemo dovoditi.

Imao je i interesantnu konstataciju na pitanje o Asanu, koji je krajem prošle sezone iznenada pobegao iz Partizana.

- Slučaj je pred sudom. Nas zovu neki klubovi koji su zainteresovani za njega, hoće da plate, a da se povuku te tužbe. Mislim da je dečko napravio veliku grešku savetima nekih menadžera, koji su hteli da naplate novac koji je trebalo da pripadne Partizanu. Svi klubovi koji se pominju u medijima prvo su kontaktirali Partizan. Mi im damo dokumentaciju i oni shvate da je problem i odustaju od njega. To je situacija koja se nikad nije desila u Partizanu, sraman čin i od igrača, verovali vi ili ne, bio je plaćen, ali to će se dokazati i na sudu. U Srbiji uvek vole da hvale stranca, a da kude svoje, kada prođe vreme dokazaćemo da smo bili u pravu - zaključio je Vazura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    22. jun 2021 | 11:03

    Nikad jači tim...😂😂😂😂😂😂😂

  • Cubaka

    22. jun 2021 | 11:23

    Ocigledno da G. Vazura ne poznaje istorijat svog kluba inace ne bi davao izjave poput "Imacemo nikad jaci tim".

  • Vb

    22. jun 2021 | 11:45

    E moj ti,nikad jaci tim? Pa tim iz 2002/3 i 2003/4 Partizanov, bi samleo ovaj sadasnji sa 5 razlike. A da ne idem dalje i ranije,kad je bilo i jacih sastava Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA