≫ 

Terzić o razgovoru s Kolarovim, Krstičiću, saradnji s Partizanom, Zvezdinim ciljevima...

Generalni direktor crveno-belih ističe da je najveće pojačanje to što je tim ostao na okupu

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su novu sezonu, a trener Dejan Stanković obavio je prvu prozivku pred letnje pripreme koje će obaviti u Austriji, a nakojoj se pojavilo 27 od 28 imena sa spiska.

Pojavili su svi sem kapitena Milana Borjana, koji je dobio nekoliko slobodnih dana, pošto je po završetku sezone imao obaveze u reprezentaciji Kanade u kvalifikacijama za Mundijal.

Generalni direktor Zvezde, Zvezdan Terzić, istakao je kao i Dejan Stanković, da je najveće pojačanje to što je Zvezda zadržala ekipu na okupu. Igračima je poželeo uspešnu sezonu.

- Uvek im na početku poželimo uspešnu sezonu, zdravlje, predočimo im naša očekivanja i ciljeve, to su Liga šampiona i titula, to je ono što oni već znaju, podsetimo ih na ono što ih čeka. Nema ovde novih igrača, svi su prošli ovo, znaju šta se očekuje u Zvezdi. Mnogo ulažemo i svi ovi rezultati nisu slučajni.

Dotakao se i prelaznog roka.

- Više vi u medijima pričate, nego što nam trebaju pojačanja. Dragović je bolji igrač sa većim rejtingom nego Milunović. Vratio se Babić koji je sticao iskustvo u ozbiljnoj ligi, gde ima mnogo brzih igrača. Mislim da sa njima dvojicom imamo čvršću odbranu.

- Najveći kvalitet ovih srednjih klubova u odnosu na top klubove je da se sačuva tim, jer mnogi od nas pune budežet od transfera. Sačuvali smo tim, produžili smo ugovore sa nekim igračima, to nam znači jer se šalje poruka, kao što je potpisao Dejan Stanković na tri godine, potom i Katai, nadam se da će uskoro potpisati i Ivanić. Sutra da počnu kvalifikacije mi smo spremni. Ne krijemo da radimo na dovođenju jednog špica i levog beka. To su nam prioriteti, pre svega jedan špic. Uvek treba sveže krvi ekipi.

Dotakao se kratko Terzić i saradnje sa rukovodstvom Partizana i zajedničkim saopštenjem.

- Već dugo pričam sa Vučelićem, da moramo da pričamo, imamo iste probleme i rekao sam da ćemo se složiti oko svega osim suđenja. Sve ostale teme su zajedničke. FSS, propisi, sve što smo naveli u onim tačkama. Zbog našeg prepucavanja profitirali su neki ljudi koji nemaju kvalifikacije da vode FSS, ne sad nego i godinama unazad. Zvezda je bila pasivna, smatramo da mora da ima ozbiljno rukovodstvo koje će imati saradnju sa Zvezdom i Partizanom, smatramo da za to treba da budu raspisani izbori na svim nivoima od septembra.

Video: Sa Vučelom sam se dogovorio da se viđamo jednom mesečno: Terzić o sastancima sa čelnicima Partizana

Dotakao se Terzić i mogućih odlazaka i istakao da nosioci nemaju dozvolu da odu dok traju kvalifikacije.

- Mi u ovih prethodnih 7 godina smo imali trend prodaje između 7 i 10 miliona evra. Biće sigurno ponuda, ali do kraja kvalifikacija nosioci ne mogu da odu - istakao je Terzić.

Video: Terzić o Prijoviću: Nadobudan je, nije pokazao poštovanje prema Zvezdi

Nakon što je prozvao Aleksandra Prijovića da je bio nadobudan u pregovorima i da nije pokazao poštovanje prema klubu, prokomentarisao je i povezivanje Kolarova sa Zvezdom.

- Razgovarao sam s Kolarovim, nije realno da se vrati, imao je operaciju diskus hernije, on iz zdravstvenih razloga ne bi mogao da se pojavi na pripremama, a nama je potreban Kolarov koji može da igra kvalifikacije.

Prokomentarisao je Terzić i Krstičića, koji se takođe pominjao u medijima kao moguće pojačanje.

- On je izrazio želju da se vrati u Beograd, ali nije realno da Zvezda plaća obeštećenje za igrača. On je dobrodošao ovde ako nađe zajednički jezik sa AEK-om - zaključio je Terzić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA