≫ 

Srbijom kruži važna poruka - fudbal je za sve, fudbal je za devojčice!

Akciji Mozzarta i FSS-a priključuju se ženski klubovi iz cele zemlje, fudbalerke Loznice i Požege pokazale veštine s loptom oko fontane u Banji Koviljači, kao i igračice Proletera u Zrenjaninu

  • 12
Mozzart Foto: Mozzart/Soultime Media

Svako ko voli fudbal, neka se pridruži! Uoči meča razvojne lige u Banji Koviljači, ŽFK Loznica i ŽFK Požega priključile su se akciji FSS-a i Mozzarta i poslale najlepšu poruku: „Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“.

Njihove koleginice iz Superlige su prethodne nedelje zaustavile saobraćaj na Slaviji da bi skrenule pažnju na ženski fudbal, a projekat posvećen osnaživanju fudbalerki širi se po gradovima, od kluba do kluba, od najviše do nižih liga.

Štafetu su najpre preuzele članice ŽFK Proleter, koje su pokazale veštine sa loptom u centru Zrenjanina, a uoči poslednjeg kola u Ženskoj razvojnoj ligi “Zapad”, mlade fudbalerke Loznice i Požege priredile su isti performans oko fontane u parku u Banji Koviljači! Kompanija Mozzart nagradila je oba tima sa kompletima opreme.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

- Loznica je oduvek bila grad sporta, fudbala posebno, i iznedrila je veliki broj kvalitetnih fudbalera. Takođe, mnogo talentovanih devojčica je volelo i želelo da igra fudbal, ali nažalost nije postojao ženski fudbalski klub gde bi mogli da se takmiče. Većina je igrala sa dečacima do određenog uzrasta, kada su prestajale da igraju fudbal ili su odlazile u veće centre gde se igrao ženski fudbal. Zato smo u martu 2018. pokrenuli ženski klub u Loznici.

- Ideja je bila da se veliki broj devojčica iz grada i okoline okupe i organizuju u ozbiljan fudbalski klub. Naime, postojala je dugogodišnja potreba da devojčice koje vole fudbal treniraju i takmiče se sa svojim vršnjakinjama. Hvala Mozzartu što je prepoznao naš dobar rad i donirao nam dve garniture dresova -  poručio je sportski direktor i osnivač kluba Miroslav Radulović.

Mozzart Foto: Mozzart/Soultime Media

Od početka, broj devojčica predškolskog i školskog uzrasta se stalno povećava, a sa njima rade licencirani treneri.

- Više od sedamdeset devojčica i devojaka trenira fudbal u ŽFK Loznica, podeljene u tri uzrasne kategorije: najmlađe uzrasta od šest do jedanaest godina, kadetkinje (12-15 godina) i seniorke (od šesnaest godina i starije).

Mozzart Foto: Mozzart/Soultime Media

Želja rukovodstva kluba je da u narednom periodu ovo postane ozbiljan, organizovan gradski klub, u kojem će pre svega biti razvijan sportski duh i zdrav način života kod devojaka.

- Ambicije su veoma visoke, iz kvantiteta polako se izdvaja i kvalitet, nekoliko devojčica već je bilo pozivano u reprezentaciju Zapadne Srbije do 15 godina. Uz odgovoran i stručan rad, i entuzijazam koji je prisutan kod svih u najmlađem fudbalskom kolektivu u Loznici, ni poziv neke od devojaka za odgovarajuću reprezentativnu selekciju Srbije nije daleko - zaključio je Radulović.

Mozzart Foto: Mozzart/Soultime Media

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    24. jun 2021 | 14:15

    ma kako da ne...... ubise se da dodju do karata.... ovo ide iz krajnosti u krajnost zato se devojke udaju u 40 godina a momci se zene u 50godina,....sve otislo dodjavola

  • Teo kralj

    24. jun 2021 | 13:53

    Fudbal jeste i za devojcice, zato partizan i pustaju da igra ....

  • Moje mišljenje

    24. jun 2021 | 16:06

    Fudbal, boks borilačke veštine (u svim oblicima), ekstremni sportovi nisu za žene i tačka. Nije ni ženstveno ni normalno da se biju dve žene u ringu da ne dužim, ne podržavam ali šta se ja pitam 🙂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA