≫ 

Istraživanje u Srbiji: Ko je najbolji kandidat za predsednika FSS?

Tri imena su u opticaju, evo kome se daju najveće šanse

  • 21
Rasim Ljajić, Nemanja Vidić, Nebojsa Leković Foto-kolaž: Marko Jovanović, Tanjug/AP, Medija centar Beograd

Posle nekoliko nedelja zatišja ponovo se zahuktava priča oko izbora novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Fotelja na Terazijama 35 upražnjena je od odlaska Slaviše Kokeze u martu ove godine, a trenutno srpskim fudbalom rukovode privremeni organi koje predstavlja potpredsednik FSS-a Nenad Bjeković.

Ovakvo stanje trebalo bi da potraje do raspisivanja novih izbora na svim nivoima u Savezu, a u proteklom periodu tri imena isplivala su među kandidate spremne da se uključe u trku za fotelju.

Među prvima je kandidaturu istakao nekadašnji ministar Rasim Ljajić. Zatim su neki pisali i o kandidaturi Nebojše Lekovića, nekadašnjeg predsednika FSS-a i generalnog sekretara FK Crvena zvezda, da bi kasnije i Nemanja Vidić u jednom intervjuu izrazio želju da se kandiduje za prvog čoveka srpskog fudbala.

Sva trojica mogli bi da uđu u trku, a zanimljivo je da u ispitivanjima javnog mnjenja koje je sprovela agencija Faktor plus, a u koje je Telegraf imao uvid, najviše šansi da postane novi predsednik FSS-a dobio Nebojša Leković.

Ispitivanje je sprovedeno na teritoriji Srbije (bez Kosova i Metohije), a u uzorku se nalazi 1.000 ispitanika poznavaoca dešavanja u fudbalu.

Prema rezultatima ankete, čak 47 odsto ispitanika veruje da Nebojša Leković ima najviše šansi da postane novi predsednik FSS-a. Drugi je Nemanja Vidić sa 29 odsto, a treći Ljajić sa 16 odsto podrške.

Osam odsto ispitanika izjasnio se za nekog drugog...

Istraživanje, izbori u FSS Foto: Printscreen/Faktor Plus

O Nebojši Lekoviću su se ispitanici pozitivno izjasnili i po još nekim pitanjima, pa ga tako 60 odsto ispitanika smatra poštenim i uglednim članom društva, dok je u istoj ovoj kategoriji za Vidića to misli 27 odsto, a za Rasima Ljajića 18 odsto ispitanika.

Kako su se ispitanici izjasnili o svoj trojici kandidata pogledajte u priloženoj galeriji:

Video: Istorijski ugovor za FSS sa Telekomom i Arenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    24. jun 2021 | 18:49

    Kristijan Golubović. Taman se potrefilo da je sada na slobodi. Pustite čoveka da se pošteno obogati u FSS—u a ne da se kriminalom bavi pa opet u buvaru.

  • Mile

    24. jun 2021 | 19:26

    Dosta politike u sportu,VIDICA postaviti

  • Nebojsa

    24. jun 2021 | 19:23

    Ko ovo predlaze politicara na celo fss, ako bi se ovo desilo bruka i sramota. Nadam se da nece?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA