≫ 

Velika "seča" sudija u srpskom fudbalu: Grujić, Đorđić, Široki i Anđelovski izbačeni iz Superlige!

Uprkos vezama sa klubovima i skandaloznim greškama u prošloj sezoni, pojedinci će ostati na listi...

  • 24
A.K.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije izbrisala je četvoricu arbitara sa superligaške liste. Precrtani su Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Zoran Široki i Novica Anđelovski.

Novi saziv komisije, predvođen predsednikom Dejanom Filipovićem, posle dužeg zasedanja, odlučio je da skine po jednog sudiju sa svakog od četiri regiona, saznaje Sport klub.

Najveće ime na listi izbrisanih je Danilo Grujić. Bivši internacionalac iz Niša, svojevremeno član čuvenog tima Milorada Mažića, ostao je bez ranijih pozicija i posle promena unutar Sudijske komisije FSS bilo je izvesno da ga čeka „odstrel“. Zbog čega je kuglica stala na Grujiću - pitanje na koje odgovor, najverovarnije, samo zna Dejan Filipović.

Jedini izbrisani internacionalac je Miloš Đorđić. Arbitar iz Beograda nije se proslavio tokom dve i po godine sa FIFA znakom, imao je problema sa engleskim jezikom, međutim, brisanje sa superligaške liste veliko je izneneđenje i za odlično upućene u dešavanja u sudijskom sektoru FSS. Pogotovo, što u delu takozvane „beogradske liste“ ima mnogo više sumnjivijih i kompromitovanijih od Đorđića.

Miloš Đorđić Miloš Đorđić (s loptom); Foto: MN Press

Ime Zorana Širokog odavno figurira na spisku prekobrojnih. Arbitar iz Smedereva, više puta negativno ocenjivan u poslednje tri godine, predložen je za brisanje sa liste.

Napokon, komisija je ocenila da na fudbalskim terenima više nema mesta ni za Novicu Anđelovskog. Arbitar iz Kačareva, jedan od najstarijih na listi, pominjao se i u poslednjih mesec dana kao „bivši“.

Sport klub takođe saznaje i da su na elitni rang sudija napredovali Beograđanin Dejan Trifković, kao i Danilo Nikolić iz Lovćenca koji će se tako pridružiti zemljaku Novaku Simoviću koji je iz istog sela.

Superligaška lista, prema predlogu Sudijske komisije FSS, imaće u narednoj sezoni 20 arbitara, a nekolicina njih, uprkos vezama sa klubovima i skandaloznim greškama u prošloj sezoni, ostaće na listi što ne zvuči ohrabrujuće uoči starta nove sezone.

Video: Tenzija i nervoza odmah na početku: Stanković i Stanojević se prepirali zbog odluke sudije Simovića!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    24. jun 2021 | 20:41

    Smeniti funkcionere od saveza preko klubova, a prvo gospoda iz Zvezde i Partizana. Mozda tek tad od naseg fudbala bude nesto.. Ovo menjanje sudija je presipanje iz supljeg u prazno.

  • Novella uno

    24. jun 2021 | 22:10

    Preposteni Filipovic Dejan koji ne moze da prezali sto ga Mazic izbacio iz tima zbog necasnih rabota, pa.se sad izivljava na Danilu...ima tu za njega neke konekcije koje je I.ao sa pok. BATOM KAN KANOM... u komisiji je Bojan Stojanovic cuveni rostiljdzija iz Nisa koji je takodje ljubomoran na svog sugradjanina..ne mogu da mu oproste uspwh sa Mazicem.. taj rostiljdzija nema 3 odsudjene utakmice Na Super ligu a sad skida sudije I posmatrace koji su bile protiv njega u Regionu.. cisto da javnost bude upoznata..

  • rezim

    24. jun 2021 | 20:54

    Jel im zvezda dala zahvalnice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA