≫ 

Saznajemo: Rikardo Gomeš potpisao za Partizan na tri sezone!

Napadač konačno raskrstio sa klubom iz Emirata, pa su mu crno-beli rezervisali avionske karte za Beograd

  • 31
Rikardo Gomeš Foto: Marko Jovanović

Ne pamti se prelazni rok u Partizanu, a da ga nije obeležio makar jedan povratnik, ali u odnosu na pređašnje predstojeća "pijaca" će biti drugačija utoliko što su crno-beli u svoje redove vratili jednog stranca - Rikarda Gomeša, koji je večeras konačno dobio pristanak Al Šarže da se priključi crno-belima, saznaje Telegraf.

Napadač dolazi u Humsku kao slobodan fudbaler posle razlaza sa klubom iz Dubaija i potpisaće trogodišnji ugovor, s tim da će crno-beli imati određene obaveze prema klubu iz Emirata, u slučaju transfera u budućnosti.

Rikardo je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Turskoj, preciznije u Erzurumsporu, u kome verovatno nikada ne bi završio da još u prvoj sezoni nije dospeo u problem sa šeikom koji je vlasnik Al Šarže.

Napadač je u Dubai stigao kao veliko pojačanje, sjajno započeo karijeru u novoj sredini, bio strelac gotovo na svakom meču, a onda je, kako se moglo čuti iz izvora bliskih igraču, posle jednog slabijeg rezultata ekipe, ušao u verbalni sukob sa šeikom, što ga je koštalo momentalne pozajmice u drugi klub - Itihad Kalbu.

Leta 2020. godine Rikardo Gomeš je, po slovu ugovora, morao da se vrati u Al Šaržu, ali kako vlasnika sujeta zbog svađe nije prošla, bilo mu je jasno da neće dobiti ni minut prostora i mora da potraži novu sredinu.

Tako se napadač u oktobru prošle godine obreo u Erzurumsporu, u kome je imao gotovo punu minutažu, odigrao 31 utakmicu (pet golova, sve asistencije), no, kako je pozajmica istekla, morao je da se vrati u Dubai. Ipak, sam Rikardo, svestan da je ušao u poslednju sezonu ugovora sa Al Šaržom, bio je rešen da raskrsti sa Arapima, tim pre što je iz Partizana još pre kraja sezone u Tuskoj stigao konkretan poziv.

Ako je proteklog leta malo nedostajalo da se fudbaler vrati u Humsku, a pregovaralo se i te kako, ovoga puta su se sve kockice poklopile, s tim da su crno-beli morali da sačekaju da Rikardo obezbedi svoju "slobodu" u Emiratima kako bi mogli da finalizuju posao.

U izboru tri kvalitetna napadača, koji su bili na spisku sportskog sektora, Rikardo je isplivao u prvi plan, kao rešenje koje se uklapalo u viziju trenera Aleksandra Stanojevića i Ivice Ilieva, a i sam igrač je od prvog kontakta imao želju da se vrati.

rikardo gomeš Foto: telegraf.rs

Upravo je pomenuta činjenica bila presudna u korist crno-belih, koji su uslove sa Rikardom dogovorili još pre mesec dana, ali su bili primorani da čekaju raskid ugovora napadača sa Arapima, odnosno njegovu misiju da izvuče finansijski deo kolača iz poslednje sezone ugovora.

Agent igrača je danima "kampovao" ispred kancelarije čelnika Al Šarže, javljao se redovno, baš kao i sam Rikardo u Humsku i obećao da će istrajati u nameri da se oslobodi stega.

Na kraju je i uspeo u tome, a valja napomenuti i zbog spekulacija koje su se pojavile, da će Rikardo Gomeš u Partizanu zarađivati tri puta manje novca nego u Emiratima. Jer ga taj segment, s obzirom na činjenicu da je već dobrano napunio bankovni račun, nije ni privukao da se vrati već plan koji mu je izložen, ali i činjenica da su u Beogradu fudbaler i porodica bili veoma zadovoljni životom u prvom mandatu.

Plaćen Portugalcima samo 200.000 evra

Što se fudbalskog puta tiče, stigao je u Portugaliju sa Zelenortskih ostrva sa 17 godina i nastavio da igra u mlađim kategorijama Vizele (počeo da se bavi fudbalom u rodnom gradu Praji), gde je ubrzo postao i profesionalac. Zapazili su ga ljudi iz Vitorije Gimaraeš, u kojoj se obreo 2013. godine, upisao više od 70 mečeva, ali mnogo više za B ekipu.

Nikola Maraš i Rikardo Gomeš Foto ilustracija: Telegraf/MN Press

Posle tri godine, prešao je u redove Nacionala, gde je prvo igrao kao pozajmljen igrač Vitorije Gimaraeš, a zatim je klub sa ostrva Madeira u potpunosti otkupio Gomešov ugovor. Ekspodirao je u sezoni 2017/18. i tako skrenuo pažnju na sebe, samim tim došao i na “radar” Partizana.

U Humsku je stigao leta 2018. godine kao najbolji strelac tima, ali i druge lige Portugalije.

Crno-beli su za njegov transfer tada platili obeštećenje od 200.000 evra, dok je sam fudbaler dobio platu od 20.000 evra na mesečnom nivou i potpisao trogodišnji ugovor.

Ispostavilo se da je u Humskoj ostao samo sezonu, u kojoj je izjednačio golgeterski učinak Brazilca Leonarda sa 26 golova na 49 mečeva u svim takmičenjima, što mu je omogućilo mnoga interesovanja, a Partizanu mogućnost da u teškom finansijskom trenutku dobro zaradi.

Ispostavilo se da je ponuda Al Šarže od 3,5 miliona evra najpogodnija i za napadača i za crno-bele i posao je sklopljen, posle dugih pregovora, u kojima su Arapi pokušavali da spuste cenu na sve moguće načine. Kada se u priču umešao još jedan klub - popustili su i odlučili da plate obeštećenje koje su iz Humske i zahtevali.

Rikardo Gomeš Foto: Marko Jovanović

Ipak, posle silnih peripetija u vezi sa realizacijom posla, Rikardova sreća u bogatom Dubaiju je trajala samo nekoliko meseci, dok nije "stao na žulj" šeiku i sebi praktično potpisao igračko ropstvo, koje je konačno Partizan okončao.

Generalije Rikarda su dobro poznate navijačima Partizana, ali nije zgoreg pomenuti da igra na mestu klasičnog napadača, a može da odgovori obavezama i na krilnoj poziciji. Radi se o veoma korpulentnom (188 centimetara), ali brzom fudbaleru, koji se podjednako dobro služi sa obe noge, a karakteriše ga i odličan skok i igra glavom.

Prema dogovoru dva Partizana, Al Šarže i Rikarda, fudbaler će prvo otputovati u Dubai, kako bi lično potpisao raskid ugovora, potom će se vratiti u Beograd na lekarske preglede, a zatim će se u ponedeljak priključiti ekipi crno-belih na pripremama u Sloveniji.

Video: Partizan smanjio razliku iz penala

(Z. Ivković - Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    24. jun 2021 | 22:40

    Znaci to je ta prva Ilijeva bombetinaaa cekamo i drugu xexexeee

  • Urke

    24. jun 2021 | 23:40

    Meni ovo više liči na oslabljenje nego pojačanje ! Ne kapiram zašto naši vole da dižu u nebesa neke trećeklasirane igrače koji nemaju mesta ni u Katarskoj ligi.

  • Bravo

    24. jun 2021 | 22:14

    Odlican igrac!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA