≫ 

Hrvatski fudbaler objasnio u čemu je razlika između srpske i hrvatske reprezentacije

Boris Živković realno objasnio zašto Srbija nema uspeha u fudbalu

  • 2
Filip Đuričić, Luka Modrić, Srbija, Hrvatska Foto: MN Press

Boris Živković, nekadašnji hrvatski reprezentativac, zadovoljan je kako je Hrvatska izgledala protiv Škotske (3:1) u odlučujućoj utakmici za prolazak u osminu finala Evropskog prvenstva, gde igraju sa Španijom (ponedeljak,18.00 Nova S).

Živković je novinaru iz BiH objasnio koja je razlika između Hrvatske, aktualnog svetskog vicešampina i ostalih reprezentacija s ovih prostora.

- Kvalitet je najbitniji. Svi mogu pričati, pametovati. Kod nas ovde, na Balkanu, svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet.

- I BiH i Srbija imaju individualni kvalitet, ali ako se to ne složi u kvalitetnu ekipu, onda nema rezultata. Mora postojati zajedništvo, ljubav, pozitivna energija među igračima. Svi ti igrači moraju se poštovati, ceniti. Svi za jednog, jedan za sve. To Hrvatska najbolje u regiji koristi -rekao je Živković, a onda se osvrnuo na probleme ostalih zemalja.

- U BiH i Srbiji je uvek neko uvređen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvređen ili povređen neko ako ne igra, ali selektor treba izvući najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugih 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva koje sam spomenuo, onda je teško napraviti rezultat.

- A svima je lepše i bolje kada se pobedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smeš reći ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje, jer kako-tako se igrači uvek skupe oko zajedničkog cilja - rekao je Živković i dodao da su Francuzi prvi favoriti za zlato, a da je oduševljen i Nemcima.

Video: Nemanja Matić trenira po paklenoj vrućini u Srbiji

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    25. jun 2021 | 18:53

    Problem najveći u Srbiji je nesloga i stalno rivalstvo Zvezda Partizan. Zato nikad nećemo ništa postići u Fudbalu. Kad je reprezentacija u pitanju ko za koji klub igra mora biti nebitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA