U Javoru još nisu zaboravili kraj sezone: "Sve klubove treba da je sramota što nisu reagovali"

Ivanjičani su se preselili u Prvu ligu Srbije sa još pet klubova

  • 4
Dragomir  Lazović Foto: Arenasport

Javor iz Ivanjice je na kraju prošle sezone zajedno sa još pet klubova napustio društvo najboljih u Srbiji. Naredne sezone takmičiće se u Prvoj ligi, gde će pokušati da ponovo obezbedi status u prvom rangu, a to će verovatno učiniti na terenu sa veštačkom travom.

Klub je od grada konačno dobio potrebno dokumentaciju da krene u realizaciju projekta koji će u potpunosti transformisati izgled stadiona u Ivanjici. Podloga stadiona Javora umela je da bude problematična, naročito posle većih padavina i zimskih meseci.

Predsednik Javora, Dragomir Lazović izjavio je da se nada da će situacija u srpskom fudbalu konačno krenuti u pozitivnom smeru, nakon što je sklopljen novi ugovor o TV pravima, ističući da mu je žao što deo tog kolača neće pripasti njegovom klubu koji je ispao u drugu ligu.

- U srpskom fudbalu su se mnoge stvari promenile na bolje. Bio sam inicijator i potpisnik ugovora sa Linglongom, kojim smo dobili jako dobra sredstva, koja su uložena u VAR tehnologiju, kojom će biti pokrivene sve utakmice u Super ligi. Pre neki dan potpisan je istorijski ugovor za TV prava, o čemu sam maštao kao predsednik lige. Nažalost, Javor je taj novac izgubio, jer ne učestvujemo u Super ligi. Pojednično će svaki klub dobiti po 250.000 evra, a do sada je ta cifra bila po 60-70 hiljada. Sredstva solidarnosti od UEFA, od kojih je dobar deo uložen u terene, biće veći. Otvara se jedno svetlo. U fudbalu su nam potrebni mir i stabilnost, ali i dobri rezultati reprezentacije. Sve to otvara prostor za dalji razvoj fudbala u zemlji. Doneta je i odluka Izvršnog odbora FSS da će Super liga sledeće godine imati 14 klubova, a Prva liga ostaje sa 16 ekipa. To je nešto što je novo i mislim da će se na tome zadržati u narednom periodu.

Međutim, nije Lazović propustio priliku da se osvrne na dešavanja iz završnice prošle sezone. Kaže da mu nije jasno zašto ostali klubovi nisu reagovali.

- Uvek sam bio zagovarač toga da se govori istina. Da je moj klub radio to što su pojedini klubovi radili, povukao bih se iz fudbala i to sam rekao i na sednici Zajednice. Sve klubove treba da je sramota što niko nije reagovao na dešavanja u našem fudbalu, a svi su znali šta se dešava. Odgovor tih ljudi bilo je ćutanje, pognute glave. Fudbal je napravljen da bude sport, a sport je lepota, pobeda, ispunjenje srca i duše. Ovo što se dešavalo nema veze sa tim i nadam se da će više neće dešavati. Rekao sam i da se ja kao zvezdaš trideset godina podsećam da je Zvezda bila prvak Evrope. To je istorija. Njima sam rekao da je i ovo istorija, ali crna istorija, koja im nikad neće biti zaboravljena - zaključio je predsednik Javora, a preneo je Mozzart Sport.

Video: Rekao mi je tata, ne mogu: Jokićev otac otkrio 3 stvari zbog kojih Nikola ne igra za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Доца

    26. jun 2021 | 17:13

    Ма ви сте само за твитер

  • A. P

    27. jun 2021 | 11:38

    Fudbal nije vise, vise od igre nego fabricka masinjerija koja zataduje samo profit za klubove l kupo prodaju igraca.

  • samo iskreno

    26. jun 2021 | 20:29

    Ljuljaj Javore!! Hahahahaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA