≫ 

Boske hara Azijom: Legendarni Crnogorac postao najbolji strelac u istoriji tamošnje Lige šampiona

Golgeter Kičija stigao do brojke od 38 golova i stekao kultni status

  • 0
Dejan Damjanović Printskrin: Youtube/K리그 (K LEAGUE)

Crnogorski veteran Dejan Boske Damjanović (39) ne samo što ne razmišlja o penziji, već ozbiljno pomera granice i ulazi u istoriju. Nekadašnji crnogorski reprezentativac postao je ove nedelje rekorder azijske Lige šampiona.

Damjanović je u dresu Kičija iz Hong Konga postigao gol na gostovanju protiv Serezo Osake.

Njegovom timu taj pogodak nije pomogao, jer je Kiči izgubio sa 2:1, ali je Bosketu ovo bio 38. gol u ovom elitnom takmičenju, po čemu je postao rekorder, najefikasniji u Aziji svih vremena.

Nadmašio je Damjanović dosadašnjeg rekordera Li Dong Goka, koji je u karijeri igrao i za Midlzbro i Verder, ali je najuspešniji bio tokom 11 godina mandata u korejskom Čonbuku.

I Damjanović je promenio dosta klubova u Aziji, u dresu Pohanga je postigao u dva mandata 25 golova u Ligi šampiona, za Suvon je dao deset, dva puta je bio strelac za Peking Guan i u ovoj sezoni dva za Kiči. Ukupno - 38 golova.

Golgeterski njuh je Damjanović demonstrirao svojevrmeno i na srpskim terenima, pa je rcimo u tri sezone za Bežaniju postigao 37 golova na 76 utakmica.

Karijeru je počeo u Sinđeliću, pa igrao za Železniki Bežaniju, a onda se 2007. otisnuo u Aziju i tamo stekao status - fudbalskog boga.

Video: Zvezdin Brazilac ga dočekao psovkama na srpskom u Koreji, a Partizanov Kinez pričom o Saši Iliću!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA