Posle 23 godine ušli u Seriju A, ali je ipak neće igrati? Neverovatne stvari dešavaju se u Italiji

Izgleda kao da Salernitana naredne sezone neće igrati u najvišem rangu fudbala u Italiji

  • 0
Navijači Salernitane Printskrin: Youtube/salernonotizie

Fudbalski klub Salernitana izborio je ulazak u Seriju A po prvi put nakon 23 godine, ali ga, po svemu sudeći, neće igrati zbog svog vlasnika Klaudia Lotita.

Pravila nalažu, jedan čovek ne može biti vlasnik dva kluba u Seriji A, što je slučaj upravo s gospodinom Lotitom. Pored Salernitane, on je dugogodišnji vlasnik i Lacija, što predstavlja ogroman problem.

Odmah nakon što je Salernitana obezbedila ulazak u viši rang, čelnici ove lige su izdali saopštenje u kom su rekli da se vlasnik mora promeniti ukoliko žele da se takmiče.

Ponuda za kupovinu kluba je stigla od drugog Italijana, Andree Radricanija koji je vlasnik Lids Junajteda.

Međutim, Lotito nije odgovorio na ovu ponudu, nego je pokušao da klub prebaci na svoje "ljude od poverenja", što je blokirano od strane Serije A i problemi su dosegli još dublje nego u prvobitnom slučaju.

Kako god, Serija A nema vremena za čekanje, te je dala rok do 7. jula da se razreši pitanje o vlasništvu ovog kluba, ukoliko se ni tada ne promeni, umesto njih će mesto u ligi dobiti Benevento.

Ogromna šteta bi ovo bila za sve navijače Salernitane, koji su burno proslavili ulazak njihovog kluba u najelitniji rang italijanskog fudbala.

Video: Ako ovo nije ljubav... Miha treći put Arijanu odveo pred oltar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA