≫ 

Partizan i Roma umalo poslovali kao sa Sadikom: Crno-beli hteli još jednog igrača Vučice

Klub iz Humske targetirao Ebrimu Darboa, ali mladi igrač naprasno bljesnuo i počeo da igra za prvi tim rimskog kluba

  • 5
Ebrima Darbo Printskrin: Youtube/AS Roma

Partizanov rizik, na inststiranje prvog čoveka sportskog sektora Ivice Ilieva, sa Umarom Sadikom je pre dve godine doneo crno-belima ne samo odličnog igrača već kasnije i veliki novac od koga klub i danas ubira plodove. Početkom leta klub iz Humske je ponovo gledao ka Rimu, imao je novu metu u redovima "vučice", ali spletom okolnosti, kako je Iliev otkrio medijima u Sloveniji, taj posao naprosto nije bio izvodljiv.

Nije želeo da izgovori ime, ali smo malo smo "zagrebali" po površini i otkrili da se radi o vezisti Rome Ebrimi Darbou (20), koji se svima u Humskoj izuzetno svideo kada je stigla preporuka i Partizan je odmah načinio konkretne korake ne bi li ga doveo u svoje redove.

Imali su u Humskoj plan da fudbalera iz Gambije za početak pozajme, sa mogućnošću otkupa, baš kao što su to svojevremno učinili sa Sadikom, jer je mahom igrao za tim "vučice" u Primaveri.

Crno-beli su stupili u kontakt sa ljudima iz Rome, priča je išla u dobrom smeru, oslanjali su se i na uveravanja jednog od menadžera da je posao izvodljiv, a koji, ispostaviće se kasnije, nije imao situaciju pod kontrolom (kada je mu postalo jasno da je u zabludi, ponudio sasvim drugog igrača).

Međutim, Darbo je iznenada na kraju sezone počeo da napreduje koracima od sedam milja. Odjednom se našao u prvom timu Rome, debitovao u Seriji A, osetio "vatru" derbija sa Laciom, potom se našao u sastavu i u mečevima Lige Evrope sa Mančester junajtedom.

Tinjala je mala nada posle promene trenera u Romi, jer je opšte poznato da Žoze Murinjo retko daje šansu mladim igračima, da više preferira iskusne dokazane fudbalere, pa je postojao dogovor da se "vučica", pošto Specijalni analizira postojeći tim i donese odluke ko mu je potreban, a ko nije, javi u Humsku do 10. juna može li se transfer ostvariti.

Ipak, priča nije imala srećan kraj, jer je Darbou namenjen pripremljen novi ugovor u Rimu, na osnovu procene da se radi o velikom talentu, a pride su za njega stigle i ponude Totenhema i još nekolicine bogatih klubova sa zapada sa kojima Partizan jednostavno nije mogao u trku.

Valja napomenuti da je Partizan ovoga leta, posle posete glavnog skauta Juventusa sredinom maja, potom i razgovora čelnika crno-belih sa jednim od glavnih ljudi u školi "stare dame" - Markom Storarijem, dobio na talonu i šest mladih igrača torinskog kluba, ali je procenjeno da među njima trenutno nema interesantnih za crno-bele.

Inače, kompletan intervju sa Ivicom Ilievim, u kome je otkrio nekolicinu stvari u prelaznom roku i aktuelnoj situaciji u Humskoj, možete pročitati večeras na našem portalu.

>>> Španija je po kvotama izraziti favorit sa 1,78 na dvojku, ali Švajcarsku je dobila samo jednom u poslednja četiri meča i nije joj nijednom dala više od gola. Tip da ni na ovom meču nećemo videti više od dva pogotka plaća se kvotom 1,90. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Švajcarska - Španija

Video: Novi Partizanov biser posle 2 gola najavljuje da će nadmašiti drugog miljenika Grobara iz Smedereva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Benisio

    2. jul 2021 | 10:26

    U Juventusu nema igrača za Partizan,ali zato ima u Čukaričkom,Kopru,Aelu,i Aktobeu!UPRAVA NAPOLJE!

  • Max

    2. jul 2021 | 10:29

    Nema igrača iz Juventusa za nas,jer tamo nisu naša deca,što kaže Stanoje. Čekamo povratak Grubješića i barem jednog Šćepovića!🎪🎪🎪

  • Ivicine bombe

    2. jul 2021 | 11:22

    Rubrika - "koga je partizan zamalo doveo, al juče" se nastavlja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA