≫ 

Superliga donela odluku o broju navijača na tribinama i kovid protokolu pred start takmičenja

Predstojećeg vikend počinje fudbalsko prvenstvo Srbije

  • 9
bojan leontijević Foto: MN Press

Zajednica Super lige poslala je dopis klubovima učesnicima elitnog karavana sa uputstvom o preventivnim merama za organizaciju utakmica u sezoni 2021/22.

Naravno, akcenat je na merama u borbi protiv širenja virusa COVID-19, a propisane su Uredbom Vlade Republike Srbije od 16. juna ove godine.

Članom 10. stav 2. navedene Uredbe na sportskim takmičenjima koja se održavaju na otvorenom prostoru dozvoljeno je prisustvo najviše 50% ukupne popunjenosti kapaciteta prisustva gledalaca u objektu u kome se održava takmičenje, uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca.

Svi klubovi učesnici u takmičenju dužni su da obezbede da na svakojtribini/sektoru koji predstavlja odvojenu celinu ne sme da bude prisutno više od 50% gledalaca od njenog ukupnog kapaciteta.

Takođe, svi prisutni gledaoci moraju da nose zaštitnu masku i da drže minimalnu fizičku distancu od najmanje jednog metra. Kako bi bila obezbeđena pomenuta distanca između gledalaca, predloženo je obeležavanje i korišćenje svakog drugog sedišta.

FK Crvena zvezda, proslava titule 2016 Foto: MN Press

Gostujućim navijačima u skladu sa propisima mora da bude obezbeđeno pet odsto od ukupnog dozvoljenog kapaciteta stadiona.

Dakle, ukoliko je na primer kapacitet stadiona 10.000 mesta, a dozvoljena je polovina, odnosno 5.000 gledalaca, gostujućim navijačima pripašće pet odsto od 5.000 mesta, odnosno ukupno 250 mesta).

Navijači Partizana i Vojvodine Foto: MN Press

Klub domaćin dužan je da istakne obaveštenje na ulazima o maksimalnom broju lica koja mogu da budu prisutna na tribini, kao i obaveznom držanju minimalne fizičke distance od jednog metra.

Takođe, preporučuje se da redarska služba daje usmena uputstva gledaocima o sprovođenju ovih mera. Nepoštovanje ovih mera povlači disciplinsku odgovornost klubova u skladu sa odredbama Disciplinskog pravilnika FSS, koje se odnose na slabu organizaciju utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    12. jul 2021 | 21:14

    Bas ce na severu nositi maske

  • Uros

    12. jul 2021 | 21:33

    Na nasim stadionima ako popune i 10% kapaciteta to je uspeh... Tako da nema brige

  • DDF

    12. jul 2021 | 21:39

    1.90% nevaksinisani 2.95% nece nositi masku 3.100% sportska desavanja bice glavni"krivci"za ?? talas covida

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA