≫ 

Saznajemo! Španci ponovo žele Šćekića, ali nude duplo manje novca Partizanu

Ponuda Alavesa trenutno ne zadovoljava čelnike crno-belih

  • 10
Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Drugi put u godinu i po dana Alaves je zakucao na vrata Aleksandra Šćekića (29) i Partizana, u želji da angažuju reprezentativca Crne Gore, saznaje Telegraf.

Španski klub je voljan i da plati određeno obeštećenje za vezistu crno-belih, ali cifra kojom se trenutno barata ne zadovoljava čelnike iz Humske.

Nemaju u Partizanu problem da puste Šćekića, dobiće verovatno i "zeleno svetlo" stručnog štaba da se okuša u novoj sredini, jer je Primera svakako veliki izazov za svakog fudbalera. Međutim, trenutno je tačka spoticanja novac koji je španski klub spreman da ponudi za igrača.

Alaves je voljan da plati Partizanu 500.000 evra za Šćekića i to je duplo manje od onoga što crno-beli potražuju za svog standardnog prvotimca. Klub iz Humske je vezistu procenio na 1.000.000 evra, ali nije isključeno da se pregovarači na kraju nađu negde između i da se posao uspešno okonča.

Prva ponuda za Šćekića je glatko odbijena još tokom priprema Partizana u Sloveniji, što znači da će Španci morati malo da "podebljaju" cifru ukoliko žele da ostanu u pregovorima, jer se crno-belima nigde ne žuri, s obzirom na činjenicu da se prelazni rok tek zahuktava i da je pozicija zadnjeg veznog dobro popunjena (Zdjelar, Jojić, Smiljanić, po potrebi Pantić ili Natho).

Dakle, čeka se realcija čelnika Alavesa, pa shodno tome Partizan reagovati na tržištu i angažovati novog fudbalera, ukoliko se posao privede kraju.

Podsetimo, Šćekić je minule zime, pred polazak na pripreme u Tursku, potpisao novi ugovor sa Partizanom do leta 2023. godine, jer je bio i ostao igrač od poverenja stručnog štaba, kako trenutnog na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem, tako i u mandatu Sava Miloševića i Zorana Mirkovića, na čije insistiranje je i došao u Humsku leta 2018.

Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Pre produžetka saradnje, u oktobru 2020. godine, Šćekiću je propao angažman u Saudijsku Arabiju, takođe zbog visine obeštećenja, a nekoliko meseci pre toga pomenuti Alaves je imao nameru da ga angažuje, ali i tada je "baratao" malim ciframa, pa je na kraju angažovao Ljubomira Fejsu, kao pozajmljenog igrača Benfike.

U protekloj sezoni, Šćekić je odigrao 40 mečeva za Partizan u svim takmičenjima, postigao pet golova i upisao dve asistencije.

Video: Stanojević o uvođenju VAR-a: Više neće biti penala van 16 ili lopta izađe, a oni vam daju gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    13. jul 2021 | 10:55

    UPRAVA NAPOLJE

  • Gk

    13. jul 2021 | 10:45

    Uprava napolje.

  • Branislav

    13. jul 2021 | 10:58

    Napolje bre iz svetinje.... UPRAVA NAPOLJE svi na stadion protiv DAC-a... Da čuju mišljenje navijača, pravih iskrenih navijača Partizana, a ne tamo nekih plaćenih navijača....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA