≫ 

Tole Karadžić: Neka budu mirni oni koji me se plaše, neću biti predsednik FSS!

Bivši prvi čovek FSS poručuje da bi tajno glasanje trebalo da da novog predsednika

  • 10
Tomislav Karadžić Foto: MN Press

Nakon odluke Fudbalskog saveza Srbije da u novom Statutu ne bude starosna granica za poziciju mesta predsednika, ime Tomislava Karadžića je ponovo postalo aktuelno za povratak u fotelju prvog čoveka srpskog fudbala!

Međutim, Karadžić, koji je na čelu Saveza bio od 2008. do 2016. godine, poručuje da se neće ući u eventualnu trku za novog predsednika.

Ne pada mi na pamet da se ponovo kandidujem na mesto predsednika FSS. Onima koji se plaše mene u ovim godinama, mogu da poručim da budu mirni. Vidim da su se pojavili neki kandidati, to su ljudi koji ne znaju šta će sa sobom. Kad je reč o starosnoj granici, nijedna evropska fudbalska asocijacija nije uvela tu restrikciju, ali ako se organi FSS odluče za to, moraće da se poštuje – rekao je Karadžić za Meridian sport i dodao:

- FSS će novog predsednika dobiti najranije u decembru, kada bude održana izborna Skupština. Pre toga će početkom septembra biti održani izbori na svim nivoima Saveza. Nema potrebe da se do tada diže prašina jer se ništa neće znati do tog perioda. Moje mišljenje je da bi novi predsednik Saveza trebalo da bude jak privrednik, možda i da bi ga trebalo izabrati tajnim glasanjem. To bi bio pun pogodak. Ko god da bude izabran, dobiće od mene čestitku i podršku. Važno je da predsednik FSS ne bude postavljen, već izabran u izbornoj proceduri Saveza.

Podsetimo, novi Statut je ograničio političare da budu u FSS, što značid a Rasim Ljajić, Nebojša Leković i Ivica i Novica Tončev ne mogu da budu kandidati. Kao i da obavljaju funkciju u Savezu.

Video: Tole Karadžić stigao na meč sa Portugalom i najavio rušenje tradicije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    14. jul 2021 | 13:40

    Sklonite već jednom ove koji su unizili srpski fudbal.

  • Papilon

    14. jul 2021 | 14:53

    Kada cete prestati da pisete o onima koji su unistili sve sto su dotakli radi svoje koristi.

  • Zunjac

    14. jul 2021 | 17:22

    Dokle vise piseto o ljudima koji su unakazili SRPSKI FUDBAL.Pisete o coveku koji je oterao legende ANTICA,MUSLINA,koji je doneo vise zla SRPSKOM FUDBALU nego koristi i opet o njemu dokle vise!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA