≫ 

Zvezda pucala ćorcima na startu prvenstva, čvrsta Vojvodina odnela bod iz Beograda!

Crveno-beli 97. minuta napadali, ali nisu slomili Novosađane

Crvena Zvezda - Vojvodina Foto: Nikola Tomić

Iznenađenje u Beogradu, i to odmah na startu! Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da slave na prvoj utakmici sezone pošto su na svom stadionu odigrali bez golova sa Vojvodinom (0:0).

Napadali su crveno-beli... I napadali... I napadali... I ostali sa sitninom u rukama, iako su sve dali da pobedom ostave čitav kolač u Beogradu.

Novosađani, realno, nisu imali ničemu drugom da se nadaju osim remiju, jer je retko lopta i bila u njihovim nogama.

Prvo poluvreme je prošlo totalno u znaku Zvezde sa jednim izletom Vojvodine koja se totalno skocentrisala samo da odbrani svoj gol, pa gore šta bude.

Ivanić je pokušavao, Katai je često protrčavao po levoj strani, ali ništa se nije dešavalo što bi uspelo da promeni rezultat.

U nekoliko navrata je falio taj jedan dodir koji bi golmana Simića, skoro pa, sigurno naterao da izvadi loptu iz mreže. Toga nije bilo, obigravali su crveno-beli oko šesnaesterca, ali bezuspešno, a onda ih je Vojvodina dobro opomenula nakon pola sata igre.

Opasan udarac Mrkaića nakon brze kontre. Nije baš na najbolji mogući način reagovao Borjan, odbio je kratko loptu, pa se napad nastavio, a nakon toga je Cucinov šut završio u korneru nakon odbitka.

Umesto da su prostudirali već rupe u odbrani Novosađana, ako su tada i postojale, Zvezdini ofanzivci su bili sve dalje od gola i ubojitost se gubila.

Nizlazna putanja je trajala sve do 43. minuta kada je El Fardu Ben pogodio stativu. Dobro se zatresla konstrukcija gostujućeg sastava nakon što golman Simić nije uspeo najbolje da reaguje. U petercu, Ben je uspeo da pokupi odbitak, zagradi se nekoliko sekundi, te iz okreta pogodi levu stativu.

U drugom poluvremenu se nastavila ista priča. Opsedanje gola je bila standardna slika i samo se čekao momenat kada će Vojvodina da poklekne.

Ben je u 52. minuta promašuje prazan gol sa tri metra. Nakon centaršuta sa leve strane, lopta je sa druge stative spuštena za Bena koji je imao sve vreme ovoga sveta da je prosledi u mrežu, ali je on poslao na sever.

Retko su Novosađani bili na protivničkoj polovini, najbolje od njih što je viđeno jeste pokušaj glavom Čovića, ali nakon toga su razmišljali samo kako da se odbrane.

Čekalo se do 85. minuta da bi Pavkov sam tukao sa 7 metara i promašio! Sam je bio napadač Zvezde nakon što mu je Katai provukao loptu, ali nije uspeo bolje da reaguje iz koraka, tako da je lopta u rukama Simića.

Nakon toga, nastavila se drama, ali ne zadugo, jer su posle sedam minuta nadoknade, igrači gostujućeg tima mogli da počnu sa slavljem.

Zvezdu sada čeka posao u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde u Almatiju gostuju ekipi Kairata u utorak.

delije

Tok utakmice:

90+7. minut - KRAAAAAAAAJ MEČA! VOJVODINA NOSI BOD KUĆI, ZVEZDA NIJE USPELA DA SLAVI!

90+1. minut - Ivanić šutira sa 20 metara iz izgledne pozicije, ali ni on nije precizan.

90. minut - Igraće se sedam minuta nadoknade!

86. minut - Umalo još veći šok! Čović posle kornera promašuje fenomenalnu priliku nakon što je glavom poslao loptu tik pored desne stative.

85. minut - Pavkov sam na 7 metara i slab pokušaj! Sam je bio napadač Zvezde nakon što mu je Katai provukao loptu, ali nije uspeo bolje da reaguje iz koraka, tako da je lopta u rukama Simića.

83. minut - Falko tuče iznad gola. Odolevaju igrači Vojvodine i svaki predah im je bitan.

79. minut - Crveno-beli su, čini se, u svakom minutu na dodir od gola. Jedva Novosađani drže nulu.

75. minut - U igri su Pavkov i Eraković, a van nje su Krstović i Rodić.

74. minut - Ponovo gužva u petercu i preživljava Vojvodina!

71. minut - Do kraja meča ćemo gledati Falka umesto Bena.

69. minut - Ponovo su se crveno-beli prekombinovali i obećavajuća akcija je završila neuspešnim ubacivanjem Rodića.

64. minut - Izvinjenje Maksimovića saigračima koji su iz kontre čekali da uputi centaršut sa leve strane, ali on nikada nije došao.

59. minut - Novevski je prtrčao 40 metara iz kontre, ali prešla mu je lopta preko noge taman kada je trebalo da izvrši egzekuciju. Samo kontre i ostaju gostujućem timu.

57. minut - Prečesto lopta ulazi u kazneni prostor Vojvodine, a Ben je ponovo nekontrolisano pokušao sa nekih 12-13 metara.

52. minut - Neverovatno... Ben promašuje prazan gol sa tri metra! Nakon centaršuta sa leve strane, lopta je sa druge stative spuštena za Bena koji je imao sve vreme ovoga sveta da je prosledi u mrežu, ali je on poslao na sever.

50. minut - Ponovo visi gol u vazduhu, Vojvodina je ponovo u poslednjem delu svoje polovine i već tri puta su bili vrlo brzo da kapitulira u pet minuta drugog poluvremena.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Dejan Stanković je odlučio da dosta toga promeni u igri, pa je tri nova igrača izveo na teren. Na travnjaku je Kanga umesto Sanoga, Bakajoko umesto Gajića.

Crvena Zvezda - Vojvodina Foto: Nikola Tomić

45+2. minut - KRAJ POLUVREMENA! Crveno-beli su ubrzali ponovo pri samom kraju ovog dela igre, ali nisu uspeli da slome otpor protivnika koji se brani sve vreme. Ta defanziva daje rezultate, iako nigde nema ofanzive, ali sa nulom se ide na odmor.

45. minut - Ponovo je Zvezda pojačala. Katai je prošao po ko zna koji put po levoj strani, uputio centaršut po zemlji, a Ivanić se našao u zoni šuta, samo što je šut završio na tribine.

43. minut - Stativa Bena! Dobro se zatresla konstrukcija gostujućeg sastava nakon što golman Simić nije uspeo najbolje da reaguje. U petercu, Ben je uspeo da pokupi odbitak, zagradi se nekoliko sekundi, te iz okreta pogodi levu stativu.

40. minut - Čini se da su napadi Zvezde bili znatno opasniji u prvom delu prvog poluvremena. Tu su i dalje, ali Novosađani prilično lako odolevaju atacima.

33. minut - Sada gužva u šesnaestercu Vojvodine! Krstičić "žabicom" muči Simića koji slabo raguje, ali uspela je nekako lopta da završi u njegovom naručju posle komešanja u petercu.

30. minut - Opasan udarac Mrkaića nakon brze kontre! Nije baš na najbolji mogući način reagovao Borjan, odbio je kratko loptu, pa se napad nastavio, a nakon toga je Cucinov šut završio u korneru nakon odbitka. Evo prvog izleta Vojvodine.

28. minut - U novosadskom sastavu, Bjeković ne može da nastavi meč, pa će ga zameniti Cucin.

Crvena Zvezda - Vojvodina Foto: Nikola Tomić

26. minut - Trenutno je na terenu situacija sledeća: Zvezda obigrava, ali joj fali zaključni pas i egzekucija, dok se Vojvodina još uvek brani, ali "napadi" im ne broje više od dva dodira.

20. minut - Evo i prve opomene. Milan Rodić je zaradio žuti karton zbog faula na sredini terena. Bilo je jako nezgodno i sada će defanzivac crveno-belih morati da bude znantno pažljiviji u nastavku meča.

19. minut - Malo se igralo u ovom periodu, rastrzano je na obe strane, ali od Vojvodine još uvek ništa nismo videli.

11. minut - Nije bilo mnogo igre zbog pauzi koje su bile prouzrokovane povredama Novosađana, ali Zvezda konstantno drži loptu.

8. minut - Obigravaju crveno-beli oko kaznenog prostora i čini se da su veoma blizu postizanja pogotka. Aleksandar Katai pravi baš velike probleme gostujućem kolektivu.

Video: Delije su na ovo čekale godinu dana: Navijači Zvezde ponovo na svom omiljenom stadionu

4. minut - Evo i prve prilike za Zvezdu. Mirko Ivanić je prošao po desnoj strani, došao do ivice kaznenog gde je pokušao da uposli Bena, ali njegov saigrač je poslao loptu daleko iznad prečke.

1. minut - UTAKMICA U BEOGRADU JE POČELA! SUDIJA Sudija Lazar Lukić dao je znak da lopta može da se zakotrlja!

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Babić, Dragović, Rodić, Sanogo, Ivanić, Krstičić, Katai, Ben, Krstović

VOJVODINA: Simić, Bjeković, Devetak, Stevanović, Kovačević, Čović, Topić, Busnić, Novevski, Simić, Mrkaić

protokol Foto: telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    16. jul 2021 | 22:22

    Dajem predlog FSS, da se VAR pod hitno ukine jer ne moze da se svira penal za zvezdu! Prskaj Stanojevicu po ovim delijama(Turcima)!

  • Grobari

    16. jul 2021 | 22:50

    ZASTO SU SUDIJE PRODUZILE UTAKMICU OSAM MINUTA BEZ RALOGA???

  • gladijator

    16. jul 2021 | 22:35

    Malo 98 minuta rođaci, malo. Ako je Elvis pre 2 godine produžio polufinale kupa do 102 minuta ne bi li zvezda dala gol, ovih "beznačajnih" 98 minuta je malo. Lazaru Lukiću - ocena 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA