≫ 

Puče novi transfer rekord za defanzivca u Engleskoj: Arsenal kupio reprezentativca za 60 miliona

Ben Vajt nastavlja karijeru u Londonu

  • 0
Brajton, Liverpul, Premijer liga Foto: Tanjug/AP

Engleski reprezentativac Ben Vajt (23) novi je fudbaler Arsenala.

Štoper Brajtona će se u narednim danima i zvanično preseliti u London u rekordnom transferu od čak 60 miliona evra (sa bonusima) i postati najskuplji defanzivac u istoriji "Tobdžija".

Biće to kruna nestvarnog puta jednog od najatalentovanijih defanzivaca na Ostrvu koji je za samo dve godine od "viška" u Brajtonu stigao do dresa reprezentacije Engleske, koja je nedavno osvojila vicešampionsku titulu na Evropskom prvenstvu.

Ben Vajt se fudbalski afirmisao u Lidsu, pod vođstvom Marsela Bijelse, gde je u šampionskoj sezoni 2019/20. u Čempionšipu bio najbolji igrač ovog tima i zabeležio svih 46 nastupa i jedan gol.

Lids je prošlog leta pokušao da ga otkupi posle plasmana u Premijer ligu, ali je Brajton tražio preko 30 miliona funti, što na "Eland Roudu" nisu želeli da plate, pa su se okrenuli jeftinijim opcijama, reprezentativcu Nemačke Robinu Kohu (Frajburg) i Španije Dijegu Ljorenteu (Sosijedad).

Vajt je odigrao sjajnu sezonu za Brajton u Premijer ligi, a samo godinu dana kasnije Arsenal se javio i odmah isplatio 60 miliona evra pa će Englez postati najskuplji defanzivac u istoriji kluba.

Video: Sramne scene odmah na početku Superlige: Navijači Voždovca majmunskim kricima provocirali Kembela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA