≫ 

Antića na večni počinak ispratili velikani: Divac, Vidić, Stanković, Pižon se oprostili od legende

Jedan od naših najvećih trenera svih vremena sahranjen na užičkom groblju Dovarje

  • 8
Sahrana Radomira Antića Foto: MN Press

Srpska fudbalska legenda Radomir Antić sahranjen je danas u Užicu, na groblju Dovarje, uz prisustvo nekih od najvećih imena našeg sporta, njegovih prijatelja, porodice i građana.

Jedan od najvećih trenera koje je Srbija dala, bivši "kouč" Reala, Barselone i Atletika, preminuo je 6. aprila 2020. godine posle kraće bolesti, a zbog nemogućnosti organizovanja sahrane u vreme pandemije, komemoracija i polaganje urne u porodičnu grobnicu, obavljeni su juče i danas.

Sahrani su, pored ostalih, prisustvovali Nemanja Vidić, Vlade Divac, Dejan Stanković, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Miroslav Radošević, Nenad Milijaš, Igor Duljaj, Đorđe Tomić, Milan Jovanović, Aleksandar Luković, Ranko Stojić, Nikola Lončar i mnogi drugi.

Dan ranije, na komemoraciji su pored članova porodice i prijatelja prisustvovali predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog kluba Partizan i još nekoliko klubova iz zemlje, a u ime svih Užičana, od Radomira Antića oprostio se potpredsednik UO FK Sloboda Nemanja Nešić, koji je najavio da će u delo biti sprovedena inicijativa da se stadion u Užicu nazove po legendarnom Antiću.

- Govoriti o Radomiru Antiću u ime kluba u kome je ponikao, zapravo je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi. Njegova veličina nije u tome šta je osvojio, već u tome što je bio veliki u sitnicama koje život znače. U činjenici da je ispred gradske kafane njegov sto uvek bio najpuniji. U tome što je sa pažnjom slušao svoje Užičane i ljude iz okolnih sela kako mu govore kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi. Nema čoveka u ovom gradu koji nema selfi sa Radomirom Antićem, a sredinom devedestih u Užicu se sve crvenilo i belilo u bojama Atletika i pretpostavka je da se posle Madrida, za Atletiko najviše navijalo baš ovde pored Đetinje. Radomir je izuzetan primer osobe koja bez obzira na zvezdu na koju se popela, nije zaboravila kamen sa kojeg je ponikla. Kao pouka i kao primer za druge. Njegova odluka da za večnu kuću ne odabere ni Madrid ni Aleju velikana u Beogradu, već groblje u Užicu, više je nego dovoljan razlog da užički fudbalski hram dobije ime po Radomiru Antiću. Od danas pa ubuduće, sve fudbalske bajke ispisujemo na stadionu "Radomir Antić". Zbog Radomira, zbog Užica, zbog Slobode - istakao je on.

Video: Radomir Antić podučava klinca taktici u restoranu: To je fudbal, sine moj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA