≫ 

Surovi Partizan uništio Proleter i bacio rukavicu Zvezdi u lice: Čeka nas paklena borba za titulu

Crno-beli majstorijama Rikarda Gomeša slavili na Karađorđu - 4:0

FK Proleter - Partizan Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Oberučke je Partizan prihvatio "poklon" kiks večitog rivala i ubedljivom pobedom nad Proleterom - 4:0, započeo takmičenje u novoj sezoni. Crno-beli su kompletan posao obavili u prvom delu meča, preciznije, u prvih pola časa igre, u kojima su razbili domaćina u paramparčad, uz jedan od najlepših golova u poslednjih nekoliko godina u Superligi, delo dvostrukog strelca Rikarda Gomeša i umešnost Slobodana Uroševića i Miloša Jojića, koji su takođe tresli mrežu.

Kada jedan tim za 19 minuta postigne četiri gola i uz to promaši još nekoliko zrelih prilika, posle uigranih, izgrađenih akcija, onda je to odraz igračke moći, samopouzdanja i svakako kvalitenog rada. Sve nadeveno je Partizan demonstrirao u prvih 45 minuta meča sa Proleterom i odmah istakao da će u sezoni koja predstoji igrati mnogo ozbiljniju ulogu u trci za titulu nego prethodnih godina.

Sva tri letnja pojačanja na terenu od početka, iznenađenje u postavi koje je plasirao Aleksandar Stanojević i nova uloga Danila Pantića (pre Bibrasa Natha u timu), povratnički debi Rikarda Gomeša i dva gola iz snova, obeležili su prvi deo po jakom pljusku, u kome su navijači Partizana, posle godinu i po dana pauze, mogli samo da uživaju.

Samo tri minuta na početku crno-beli su delovali pomalo rastrzano, zbunjeno, ušli su u "trku" sa igračima domaćina i mogli to skupo da plate posle akcije Proletera u kojoj je lopta, posle greške i slabog "boksovanja" golmana Stojkovića, došla do Andrije Kaluđerovića, ali veteran nije uspeo da pogodi metu.

Sve posle toga bilo je u znaku Partizana, koji se brzo sabrao i primenio sve ono na čemu se strpljivo i naporno radilo tokom celih priprema. Agresivna igra na svakom delu terena, presing na nosioca lopte, apsolutna kontrola poseda i strahovito brza tranzicija, omogućili su timu iz Humske da pre isteka pola časa igre "napuni" mrežu izabranika Branka Žigića do vrha.

Proleter je već u 9. minutu načeo stari tandem Partizana: Danilo Pantić - Rikardo Gomeš, tako što je prvopomenuiti poslao sjajan pas između dva štopera, a napadač uspeo da izbegne ofsajd i potom lako pobegne čuvarima da bi potom rutinski pogodio sam ugao gola Nikole Petrića - 0:1.

Nisu se domaćini ni sabrali od šoka, Rikardo je četiri minuta kasnije izveo pravu malu bravuru, pošto je okrenut leđima primio pas od Nemanje Jovića, fintom u okretu izbacio čuvara, zatim još jednog, a onda "odapeo strelu" sa 25 matara koja se zarila pod prečku - 0:2.

Tek tada su crno-beli "opustili noge" i počeli još jače da melju domaću ekipu i malo je nedostajalo da se u strelce upiše i Miloš Jojić, koga je Pantić takođe spojio sa golom, no, ovoga puta je golman Petrić imao i sreće, jer ga je lopta u padu pogodila u petu.

Nije Partizan prestajao da napada, koketirajući na momente između takmičarskog i atraktivnog fudbala, a nagrada za trud je stigla posle akcije kojoj su crno-beli prvo izborili, posle koga se lopta našla na suprotnoj strani terena u nogama Nemanje Jovića, usledila je finta i centaršut, koji je praktično pogodio Slobodana Uroševića na drugoj stativi – 0:3.

Tačku na seriju prelepih golova u prvom delu je stavio Miloš Jojić iz slobodnog udarca, u 29. minutu prvog dela. Prethodno su crno-beli u presingu izborili posed, Pantić se stuštio ka kaznenom prostoru ispred koga je oboren u trenutku kada se pripremao da proigra Rikarda. Loptu je namestio pomenuti Jojić i iznenadio Petrića, pogodivši njegov ugao za - 0:4.

Do kraja prvog dela Partizan je apsolutno dominirao i imao još jednu veliku priliku, ali je Jojićev udarac sa 16 metara, posle centaršuta i pokušaja Rikarda iz vazduha, završio pored gola.

Ko zna kakva bi sudbina Proletera bila da vremenske prilike na početku nastavka, strahovit pljusak koji je potopio teren, nisu ubile fudbalsku igru. Teren je bio natopljen u toj meri da lopta gotovo nije odskakala, a igrači gotovo da nisu imali kontrolu u kretanju.

Mučenje oba tima je trajalo dobrih 15-tak minuta i praktično se ništa konkretno nije dešavalo, sem što su i Partizan i Proleter imali loptu najduže 15 sekundi u posedu, posle čega bi usledila greška, uz samo jedan pokušaj kontre i udarac Danoskog, koji je bio bezopasan.

Video: Uslovi su više za vaterpolo nego za fudbal: Ni pljusak nije zaustavio utakmicu Proleter - Partrizan

Bez obzira na situaciju, Stanojević je već imao pripremljen plan koga se striktno držao, pa je ubrzo zamenio tri igrača i na teren poslao Natha, Holendera i Milovanovića (umesto Markovića, Jovića i Rikarda). Ništa se, međutim, nije promenilo, podloga je bila toliko loša da od igre više nije bilo ništa.

Poslao je Stanojević na i Lazara Pavlovića i Aleksandra Lutovca, odmarajući nosioce za predstojeće evropsko iskušenje sa Dunajskom Stredom i osetilo se to pomalo u igri, jer je Proleter "prodisao" i pomerio linije unapred, koristeći greške u komunikaciji odbrane Partizana da pripreti.

Crno-beli su mahom čekali kontre, ali se nikako nisu snalazili po teškom terenu, da bi u 84. minutu postigli i peti gol preko mladog Marka Milovanovića, koji je na intervenciju VAR sobe ipak poništen, pošto se pre toga Filip Holender našao u ofsajd poziciji.

Video: Prva parola Grobara posle godinu dana pauze: Kome je upućena ova poruka?

Proleter NS - Partizan 0:4 (0:4)

Strelci: Rikardo 9, 13, Urošević 22, Jojić 28/

Stadion: „Karađorđe“

Sudija: Aleksandar Živković

Žuti kartoni: Kojić (Proleter), Pantić (Partizan)

PROLETER: Petrić - Milošević (od 72. Janković), Marjanović, Joković, Bašanović - Jovanović, Kojić (od 46. Miladinović), Živojinović (od 46. Stojanović), Danoski - Ortiz (od 80. Mladenović), Kaluđerović (od 46. Mitrović).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić (od 71. Lutovac) - Marković (od 60. Natho), Pantić (od 71. Pavlović), Jović (od 60. Holender) - Rikardo (od 60. Milovanović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    17. jul 2021 | 23:11

    Tako je bre ! Tako se igra za Partizanov grb . Nema više penala za opajdaru nema više nameštenih penal titula.

  • FANTOM

    17. jul 2021 | 23:02

    Kakav strah obuze navijače Zvezde. Više komentarišu Partizanovu utakmicu nego juče Zvezdinu. Polako cigani, tek će vam se gaće tresti. Ovaj remi sa Vojvodinom uvukao vam strah i nespokojstvo kao i VAR i niste sigurni da Zvezda ima tim u borbi za titulu. Jednom kad se strah uvuče u sve pore nije dobro ni za organizam. Počinješ da se treseš, znojiš i vidiš nešto samo ti i niko više oko tebe. I mozak počinje da se napinje do eksplozije izliva nekontrolisanih izjava koje se graniče sa ludošću i bunilom. Sreća, Laza vam je tu u blizini i samo na terapiju besplatnu izvolite.

  • reporter

    17. jul 2021 | 22:08

    Rikardo ne moze da se zaustavi,sa sve loptom pokidace i gol i uletece na tribini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA