≫ 

Najteža VAR odluka u Srbiji do sada: Sudiji Minakoviću ponovili snimak 22 puta

Na kraju je presudio u korist gostiju...

  • 27

Spartak i Radnički iz Niša igraju u Subotici zanimljiv duel prvog kola Superlige, koji su do sada obeležile dve VAR odluke, a ova potonja vodiće se kao jedna od najtežih otkako se pomenuti sistem koristi u srpskom fudbalu.

Najpre je glavni sudija Minaković u prvom poluvremenu poništio vodeći gol Japanca Mićibućija za goste zbog igranja rukom, da bi Nišlijama u nastavku ipak dodelio najstrožu kaznu u 60. minutu posle zanimljivog duela u šesnaestercu Spartaka.

Tamo je defanzivac Subotičana izbio loptu, ali potom i nagazio igrača Radničkog što je prekršaj prema pravilima igre, ali se često može uočiti tek posle reakcije VAR sistema, retko tokom meča, ako je arbitar daleko.

Zato glavni sudija nije prvo reagovao na taj duel, ali je posle signala iz VAR sobe i pauze pregledao situaciju i promenio odluku.

Dosudio je Minaković penal za Nišlije nakon što su mu iz VAR sobe čak 22 puta ponavljali snimak, a kako je sve izgledalo pogledajte na početku teksta.

Inače, Miljan Škrbić je bio precizan sa 11 metara i doveo Nišlije u vođstvo u 60. minutu.

Video: VAR poništio prvi gol Japanca Miće u dresu Radničkog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA