≫ 

VAR u Subotici radio "za sve pare", poništen gol i dva penala u remiju Spartaka i Radničkog

Sudija Nenad Minaković imao je pune ruke posla

  • 5
Nenad Minaković Printskrin: Arena Sport/Telegraf

Fudbaleri Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša podelili su bodove u 1. kolu Superlige Srbije, na meču u kom je VAR tehnologija radila "za sve pare" - 1:1 (0:0)!

Sudija Nenad Minaković tri puta je morao da konsultuje pomenutu tehnologiju, posle čega je poništio gol Radničkog, a zatim svirao po jedan penal na obe strane.

Japanac Mićubići je u 19. minutu dobveo goste u vođstvo i činilo se da nikakve dileme nema, da bi Minaković dobio signal iz Stare Pazove da pogleda snimak. Na kraju, ustanovljeno je da je "Mića" igrao rukom, ali će barem ostati upamćen kao prvi igrač kom je VAR poništio gol u SL.

Radnički je poveo posle sat vremena igre, kada je jedan igrač domaćeg tima neoprezno startovao nad Vukadinovićem. Jeste izbio loptu, ali je i nagazio rivala. Minaković je 22 puta gledao snimak i na kraju pokazao na belu tačku - odakle je Miljan Škrbić bio precizan.

Nišlije su zatim u 73. minutu ostale bvez isključenog Nikole Stankovića koji je dobio drugi žuti karton, da bi nekoliko minuta kasnije VAR ponovo radio.

U duelu su bili Šimura i Ilić kom je Minaković pokazao žuti karton nakon što je pregledao snimak i pokazao na penal za domaćina. Penal koji je u 82. iskoristio Tufegdžić i tako postavio konačan rezultat.

Tufegdžić je, inače, bio centralna figura meča, jer je samo minut posle gola mogao da postigne još jedan. Takođe, u prvom poluvremenu je imao zicer kada je bocnuo preko Kahrimana - ali je šutirao pored gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 82

    18. jul 2021 | 22:12

    Kod penala za Spartak igrac Spartaka u ne dozvoljenoj poziciji

  • 5

    18. jul 2021 | 22:03

    Pa i pored Var tehnologije sudije se muce da vide i procene sta se tacno desavalo.

  • Maja

    19. jul 2021 | 10:17

    Ovo je smejurija, a ne penal. Ukinuti fudbal u srbiji i preorati terene, bolje da se zasadi zito, bice bar hleba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA