≫ 

Brđani puštaju besplatno na Ligu konferencija i mame navijače: "Pomozite nam protiv Azerbejdžanaca"

Meč se igra od 20 časova

  • 0
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Čukarički će biti prvi srpski klub koji će odigrati meč u Ligi konferencija. Brđani će u sredu od 20 časova na stadionu na Banovom brdu u okviru drugog kola novoformiranog takmičenja ugostiti azerbejdžanski Sumgait.

Biće ovo sedmo učešće belo-crnih u Evropi, još u prošlom veku igrali su dva puta u Intertoto Kupu, a potom i u četiri navrata u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sva četiri puta zaustavljani su u prvoj rundi, pa će sada Brđani imati priliku da se po prvi put u istoriji plasiraju u treće kolo jednog evropskog takmičenja.

- Pred nama su veoma teške utakmice, prvo sutrašnja, a potom i ona u Azerbejdžanu. Rival je veoma disciplinovana ekipa koja se organizovano brani, sa pet igrača u poslednjoj liniji i veoma brzim igračima opasnim u kontrama. Sa nestrpljenjem očekujem da izađemo na teren. Biće nam potrebna podrška sa tribina i zbog toga pozivam sve ljubitelje fudbala da nam daju vetar u leđa sa tribina na našem Banovom brdu - poručio je kapiten Marko Docić.

Jedan od najboljih pojedinaca u belo-crnom dresu istakao je da treme sigurno neće biti kad počne utakmica protiv azerbejdžanskog predstavnika.

- Nadam se istorijskom uspehu, a to je plasman u treće kolo. To bi bio jedan od najvećih rezultata u novijoj klupskoj istoriji. Smatram da je prednost što igramo prvu utakmicu kod kuće i ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat na svom terenu, može da nam bude neuporedivo lakše u revanšu. Dobili smo instrukcije od igrača i trenera koji su u Azerbejdžanu, ili imaju iskustva iz tamošnjeg fudbala. Radili smo ovih dana na segmentima koji su nam ukazani - dodao je Docić.

Pavle Delibašić, član stručnog štaba Čukaričkog, takođe je najpre pozvao navijače da pomognu njegovoj ekipi u duelu protiv Sumgaita.

Marko Docić Foto: FK Čukarički

- Očekujemo veliku podršku navijača i nadamo se da bismo pred punim tribinama mogli da napravimo korak ka trećem kolu, a ambicije kluba ove sezone su i nešto veće. Pokušaćemo da se plasiramo i u grupnu fazu, ali prvo razmišljamo samo o duelima protiv Sumgaita - poručio je Delibašić.

Ulaz na istočnu tribinu na Banovom brdu će biti besplatan, a navijači će karte moći da preuzmu na blagajni stadiona, u sredu od 12 časova do početka utakmice. Jedno lice moći će uz ostavljanje identifikacionih podataka da preuzme najviše četiri ulazinice.

>>> Čukarički večeras (20.00) protiv azerbejdžanskog Sumgajita kreće u kvalifikacije za novo takmičenje Ligu Konferencije, i na Banovom brdu je favorit. Kvota na Brđane je 1,50, a na kombinazziju 1&3+ 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Sumgajit.

Video: Đorđe Jovanović doneo preokret Čukaričkom: 2 gola glavom mladog napadača za pobedu u 1. kolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA