Vučić o prelasku Premijer lige na Telekom sa SBB-a: Šta vas briga, imate belorusku i ukrajinsku ligu

Predsednik Srbije reagovao na prozivke da kupovinom TV prava za englesku lige u fudbalu ruši demokratiju u Srbiji

  • 50

Vest da je Telekom otkupio TV prava za Premijer ligu od naredne sezone i da će ona narednih šest godina biti prenošena na kanalima Arena sport televizije, nakon što je godinama Sport klub bio nosilac TV prava, odjeknula je poput "bombe" u Srbiji.

Došlo se dotle da je i predsednik Aleksandar Vučić komentarisao otkup TV prava i reagovao je na prozivke da li je država mogla da utroši navodnih 600 miliona evra, koliko se spekuliše da je Telekom platio za TV prava.

- To je valjda bila prava utakmica. Koliko znam vi ste bili uspešniji u prvom krugu, razlika je bila minimalna, pa se ušlo u drugi krug. Ja bih se pitao odakle nekom privatniku toliko novac, a za državu što ima za Premijer ligu, dobro je da ljudi imaju da gledaju dobar fudbal. Ja znam da se i vi radujete, gledaćete na Telekomu Premijer ligu i špansku ligu - Barselonu i Real, Telekom obezbeđuje, država napreduje, pobeđuje Telekom iako mi nemamo ništa protiv da i privatnici napreduju, ali ponegde država gde ima svoj udeo hoće da se takmiči, pa će da gledaju i francusku i italijansku ligu. Šta vas briga, vi imate belorusku i ukrajinsku ligu i to je u redu.

- A narod neka izvoli, neka gleda koju hoće ligu. Za mene je najvažnije da Telekom dobro funkcioniše. Što se tiče plaćanja, to je pitanje za upravni odobor Telekoma, ne znam da li su platili toliko ili ne, ja znam da su u prvom krugu Šolak i Đilas bili ispred, ali je bila minimalna razlika, pa se išlo u drugi krug, a onda u drugom krugu je Telekom pobedio. Kažu u tim medijima, Premijer liga omogućuje Vučiću da sruši demokratiju u Srbiji, slatko sam se nasmejao kad sam to čuo. To je tajna, ali da vam otkrijem, sa svim vlasnicima, Aston Vile, Liverpula, Totenhema, Arsenala... dogovarali smo tu svetsku zaveru, kako da srušim Đilasa i Šolaka, da ne mogu da prenose Premijer ligu. I kao što vidite, ta zavera nam je uspela. I nastavićemo da pobeđujemo - odgovorio je Vučić na pitanje novinara N1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA