≫ 

Počeo fudbal na OI: Brazilke blamirale golmana Kine, debakl Amerike i najlepše igračice sveta

Brazil petardom otvorio Igre, Šveđanke slavile u derbiju kola

  • 0
Brazil - Kina Foto: AP/Tanjug

Olimpijske igre u Tokiju zvanično još nisu otvorene, ali je takmičenje već počelo, jer fudbalski turnir tradicionalno počinje pre zvanične ceremonije otvaranja.

Utakmicama ženskih reprezentacija zvanično su otvorene Olimpijske igre. Velika Britanija je savladala Čile sa 2:0 u prvom meču u okviru grupe. Elen Vajt je postigla oba gola i donela prve bodove Britancima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Brazil je nedugo zatim izašao na veliku scenu, predvođen legendarnom Martom, najboljom igračicom i kapitenom, koja je postigla dva gola u velikoj pobedi nad Kineskinjama od 5:0.

Golman reprezentacije Kine se nije proslavio očajnim reakcijama u nekoliko navrata, kojim je poklonila najmanje dva gola moćnim Brazilkama koje su uz Holandiju zasele na vrh tabele posle prvog kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Težak debakl doživela je reprezentacija Amerike, predvođena jednom od najpopularnijih fudbalerki, Aleks Morgan. Šveđanke, finalistkinje prethodnih Olimpijskih igara, dominirale su i pobedile sa 3:0 u jednom od derbija prvog kola.

Stina Blekstenijus je postigla dva gola, a jedan je bio delo Line Hurtig za konačnih 3:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA