≫ 

"U revanšu se moraju otvoriti, biće to druga priča": Brđani optimisti uprkos egalu sa Azerima

"Brđani" očekuju u bolje izdanje u drugoj utakmici

  • 2
docić Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog i azerbejdžanskog Sumgaita krenuće ispočetka u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su u prvom, na Brdu, odigrali bez golova, te tako ostavili dvomeč potpuno otovren po pitanju plasmana pred drugi meč u Azerbejdžanu.

Uzalud je "Brđanima" bila bolja i konkretnija igra, jednostavno nisu stvorili dovoljan broj zrelih šansi da makar jednom matiraju goste.

Kapiten srpskog predstavnika u ovom takmičenju Marko Docić kaže da će revanš biti potpuno drugačija priča, donekle i lakša situacija po Čukarički, jer očekuje da se rival više otvori.

- Ovo smo iskreno očekivali, znali smo da Sumgait igra defanzivno sa pet igrača pozadi. U pripremi utakmice videli smo da možemo po bokovima da im pravimo probleme. Uspevali smo tako da dođemo do šansi. Sumgait je čvrsta ekipa, koja je došla da ne primi gol i u tome je uspela. Publika je imala šta da vidi od Čukaričkog. Idemo u Baku da pobedimo i obezbedimo prolaz dalje. Imali smo nekoliko baš dobrih prilika i nadam se da ćemo neke iskoristiti u gostima. Očekujem i da se oni otvore, jer večeras nije bilo prostora, stajali su gusto. Izdvojio bih samo i to da smo imali veliki broj prekida, a nismo uspeli da se izborimo za bolje pozicije. Jako odgovorno rade defanzivne prekide, držali su nas bezobrazno, tako da nismo uspevali da im pobegnemo - ocenio je Docić.

Pavle Delibašić, pomoćni trener Čukaričkog, sumirao je utiske sa prvog meča protiv Azerbjedžanaca rečima da očekuje bolje izdanje svog tiam u revanšu.

- Pokušavali smo svih 90. minuta da dođemo do pobede, ali nismo uspeli. Imamo utakmicu u Azerbejdžanu, nadam se da ćemo tamo biti bolji. Žao mi je što nismo postigli gol koji bi nam pred revanš doneo prednost.

Na pitanje novinara zašto u timu nije bilo Kajevića i Čolovića i da je Sumgait iznenadio, Delibašić je rekao:

- Sumgait nas nije iznenadio, pokušavali smo da damo gol, ali nismo uspeli. Možda smo pogrešili u izboru igrača, možda i nismo, ipak pritiskali smo i napravili smo dosta dobrih stvari. Imali smo igru.

Delibašić je takođe dodao kako ne veruje da Sumgait može mnogo bolje od ovog što je prikazao u Beogradu.

- Ne vidim kako bi mogli da nas iznenade? Da su mogli drugačije oni bi pokušali - zaključio je Delibašić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA