≫ 

Zdravko Mamić u tajnosti podmirio čitav dug Hrvatskoj, uplatio je 45 miliona kuna

Bivši prvi čovek Zagrepčanaa, koji je nakon preude Županijskog suda u Osijeku, pobegao u BiH, danas je namirio gotovo sav novac koji duguje državi Hrvatskoj

  • 6
zdravko mamić Foto: youtube/FACE HD TV

Odbegli fudbalski funkcioner Zdravko Mamić državi je namirio 52 miliona kuna (sedam miliona evra) na šta ga je obvezala pravosnažna presuda osečkog Županijskog suda za izvlačenje novca iz Dinama, nakon sporazuma koje je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo sklopilo s njegovom suprugom, pišu hrvatska glasila.

Državno tužilaštvo je, ne navodeći imena, potvrdilo da je radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravosnažne i izvršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. juna 2018. sa suprugom osuđenika 28. juna 2021. sklopila sporazum o namirenju.

Država je i pre sklapanja sporazuma s Mamićevom suprugom, a nakon što je presuda postala pravosnažna, naplatila ranije blokiranih 7.5 miliona kuna (milion evra).

Supruga se tim sporazumom obvezala ispuniti preostalu obavezu od 44.5 miliona kuna u roku od 30 dana.

Navedeni iznos uplaćen je 21. juna 2021. u korist proračuna Republike Hrvatske, saznaju hrvatski mediji od izvora bliskih državnom tužilaštvu.

Zdravko Mamić 2018. godine osuđen je, podsetimo, na šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna (15.392.184 evra) iz Dinama.

Vrhovni sud je u martu ove godine potvrdio sve ključne delove presude za Zdravka i Zorana Mamića.

Protiv Mamića i saradnika vodi se još jedno suđenje zbog izvlačenja novca iz Dinama, a pod istragom je i zbog podmićivanja osječkih sudija kojima je davao mito kako bi sudili u njegovu korist.

Video: Žestoka tuča Delija i Bed blu bojsa usred Vukovara a onda je uleteo i jedan Grobar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA