FSS pokrenuo postupak protiv Voždovca i Zvezde, prete im velike kazne

Superliga samo što je počela, a već će biti kažnjavanja

  • 5
Crvena Zvezda - Vojvodina, Navijači

Foto: Nikola Tomić

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je postupke protiv Crvene zvezde zbog upotrebe pirotehnike na meču sa Vojvodinom, odnosno, protiv Voždovca čiji su navijači na rasnoj osnovi vređali fudbalera Normana Kempbela.

Tokom prvog dana Superlige viđeno je pregršt zanimljivih utakmica, ali su ujedno i neke nesportske stvari bacile senku na celokupno prvo kolo.

Prva utakmica nove sezone igrana je između Čukaričkog i Voždovca, a meč su pored sjajnog gola Nemanje Milojevića obeležili i rasistički povici navijačke grupe "Invadili" upućenih Normanu Kembpelu.

Visinu kazne će odrediti disciplinski organ na sednici koja će se održati naredne nedelje.

Klub iz Zaplanjske ulice je izdao saopštenje nakon utakmice, gde je ogradio sebe od navijača koji su vređali Jamajčanina.

Takođe, pored Voždovca, pokrenut je postupak i protiv Crvene zvezde i Vojvodine, zbog bakljada njihovih navijača na "Marakani".

Osim kluba, kažnjen je i prvotimac Voždovca Aleksandar Stanisavljević koji je zaradio direktan crveni karton na početku utakmice, on će propustiti naredne dve utakmice.

Pored njega, crvene kartone su zaradili i Nikola Stanković iz Radničkog, odnosno Stefan Jovnaović iz Napretka, ali obojica će propustiti samo po jednu utakmicu.

Još jedan klub koji je kažnjen je i ekipa Spartaka iz Subotica, koja će zbog pet žutih kartona na račun FSS-a morati da uplati iznos od 50.000 dinara.

Video: Još jedna VAR dilema u Subotici: Minaković 4 minuta gledao snimak pa dosudio penal i za Spartak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    22. jul 2021 | 21:44

    Pa taman posla da Bijekovic i Tomislav Korleone ne krenu od prvog dana da kaznjavaju Zvezdu. Videcemo koliku ce kaznu da plati klub zbog sramno skandiranje predsedniku.

  • Prazan đep

    22. jul 2021 | 23:03

    Nema Zvezda više para rođače. Terza se za to pobrinuo

  • EMKO76

    22. jul 2021 | 21:54

    Ja bi kaznio i jedne i druge Zvezdu 20.000 € i 3 utakmice bez pulike a Spartak sa 30.000€ i 5 utamica Manje i -6 bodova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA