≫ 

Delirijum na Grbavici, Velež "okrenuo" Milojevićev AEK, golčina "čarobnjaka iz grada soli"

Domaći sastav, koji igra Evropu prvi put posle 33 godine, pobedio Atinjane 2:1 u meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija

  • 6
klupa Veleža Foto: youtube/FACE HD TV

Velež je ovo čekao duge tri decenije, i duže, 33 godine - veliku evropsku pobedu!

I dočekali su je Mostarci, savladali su favorizovani grčki AEK na sarajevskoj "Grbavici" rezultatom 2:1 u meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija. Tim Feđe Dudića odigrao je zaista spektakularan meč i na kraju je nošen velikom podrškom sa tribina stigao do velike pobede, verovatno najveće od svih bosanskohercegovačkih klubova u samostalnoj državi.

Velež je do istorijskog trijumfa stigao golovima Omera Pršeša u 14. minutu i Dženana Zajmovića u 53. minutu, za preokret, za pobedu koja je bacila u delirijum navijače, igrače i klupu Veleža.

Veče za pamćenje Mostaraca spektakularnim golom, za 1:1, začinio je Pršeš koji se može gledati iznova i iznova "mali milion" puta, jer se ovako precizan udarac i ovakav gol zaista retko viđaju.

Pogledajte fenomenalan potez fudbalera Veleža, čarobnjaka iz grada soli, kako ga je prekrstio legendarni komentator Marjan Mijailović. Uz njegov komentar ovaj sjajan trenutak postaje još spektakularniji.

Gol za ekipu koju vodi bivši trener Zvezde Vladan Milojević postigao je Iranac Karim Ansarifard još u 12. minutu, za vođstvo, koje, ispostavilo se, gosti nisu umeli da sačuvaju pod naletom sjajnih igrača Veleža.

Pogledajte i slavlje fudbalera Veleža sa navijačima nakon velike pobede.

Video: Snimak tuče Grobara iz drugog ugla: Jedna grupa je pobegla preko atletske staze na južnu tribinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA