≫ 

Stanković o Degeneku i pritiscima: Kad mi budu tražili koga da stavim, više neću biti trener Zvezde

I dalje se ništa ne zna oko statusa Miloša Degeneka, ali bi uskoro mogao da se vrati u prvu postavu

  • 26
Miloš Degenek, Dejan Stanković, Nemanja Milunović

Foto: MN Press

Fudbalere Crvene zvezde u subotu, 24. jula, očekuje meč drugog kola Superlige protiv Mladosti iz Lučana. Meč će se igrati na Marakani, a početak je zakazan za 21 sat. Trener "crveno-belih" Dejan Stanković otkrio je medijima da još uvek ne zna ko će biti štoperski tandem na ovoj utakmici.

Crvena zvezda nije započela sezonu na način kakav su svi očekivali, remi s Vojvodinom u prvenstvu, a potom je usledio i poraz od Kairata u okviru prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ono što najviše brine sve simpatizere kluba je "traganje" za idealnim štoperom koji bi trebalo da igra u paru sa Aleksandrom Dragovićem.

Protiv Vojvodine, šansu je dobio Srđan Babić, da bi protiv Kairata meč počeo Radovan Pankov. Velika enigma je i status Miloša Degeneka, koji je bio standardni štoper u redovima Zvezde tokom prethodnih sezona, a sada nije bio ni u protokolu, odnosno presedeo je ceo meč u Kazahstanu na klupi.

- Ne znam ko će biti štoperski tandem na  utakmici protiv Mladosti. Vidim da se dosta priča o Milošu (Degeneku) koji je fenomenalan momak, ozbiljan profesionalac i doslovno nijednu zamerku nemam na njegov rad. Tek su dve utakmice prošle, a ako u ove dve utakmice nije bio u prvom planu, to ne znači da neće biti u budućnosti, zato bih voleo da stavim tačku na te "rekla-kazala" stvari - ističe Stanković, a potom nastavlja o njegovim "sukobima" s igračima.

- Ja nemam nikakav lični problem ni sa jednim igračem. Kako mogu da imam takav problem s nekim? Mogu samo da imam sportske probleme, naravno kad neko ne igra on je nezadovoljan. To je normlano, to je sportsko nezadovoljstvo. U ovom trenutku on radi pošteno, ponaša se pošteno, ja sam taj koji pravi ekipu i koji odgovorno stoji iza ekipe.

Crvena Zvezda - Partizan

Foto: Nikola Tomić

- Meni niko ne sastavlja tim, meni niko ne govori šta da radim, kako da radim, koga da stavim... Mi pričamo o tome, projektujemo tim kako bi trebalo da izgleda, ali meni niko nikada nije rekao stavi ovog ili onog, niti će mi reći. Ubeđen sam ako mi neko nekad kaže, ja više neću biti trener Zvezde - nastavio je Stanković, te je i krivicu za poraz iz Kazahstana pripisao sebi.

- Ja stojim iza odluka, moja je krivica poraz u Kazahstanu, mogao sam bolje. Neko ko voli Zvezdu kao što je ja volim, sigurno neće raditi protiv nje, a volim i sebe tako da ne bih radio ni protiv sebe samog. Ako me je išta Zvezda naučila, to je činjenica da je nemoguće sasvim moguće.

Celu konferenciju možete poslušati u videu ispod.

Video: Sukob Sume sa Borjanom i Degenekom nakon bacanja medalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    23. jul 2021 | 18:53

    Deki, vi ste pokusali da unistite Radulovica koji je veliki biser, samo zato sto nije htio da ode u drugi klub, a isto radite i Degeneku. Iz aviona se vidi da je on 10 puta bolji od Pankova, kao i Kanga od Krsticica, ali je i Kanga rezerva! Zasto si protiv Kairata igrao u slabom sastavu i zasto si izveo iz igre najbolje Ivanica i Kataia? I zasto si tek u 90 minutu uveo Falka? Pa nije ovo kosarka pa da on za 3 minuta ucini nesto!!! Ovo ni najgori trener ne bi uradio, jer je to samoubistvo. Nije problem izgubiti, da si izveo najbolji tim i spremio dobru taktiku. Ali ti si sve lose uradio. Koliko ce Zvezda izgubiti novca ako ne prodje Kairat, zbog tvojih gresaka? Ako se to desi, sezona za Zvezdu je propala, a ti ces propasti kao trener. Zato pamet u glavu, izvedi najbolji sastav i izbaci Kairat pa ce ti se vratiti povjerenje navijaca! I ne grijesi vise, ne prljaj fudbalera Dejana Stankovica!

  • BOJAN

    23. jul 2021 | 17:06

    pa nisu ti rekli koga da stavis u sastav ali su ti sigurno rekli da Degeneka ne stavis u sastav...

  • YYY

    23. jul 2021 | 17:32

    Pa ti i nisi trener! Ti si figura! Odavno tebi sastavljaju tim menadzeri i takozvani predsednik, unistitelj fudbalskih klubova iz Beograda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA