Radnički 1923 savladao Spartak uz kišu golova: Superligaški fudbal se vratio na Čika Daču sa stilom

Superligaški se vratio na Čika Daču nakon više od 2200 dana

  • 1
FK Radnicki kragujevac, fk spartak Printskrin: Arena sport

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca zabeležili su pobedu od 3:2 nad Spartakom u okviru drugog kola Superlige Srbije.

Stadion u Kragujevcu koji nosi naziv "Čika Dača" je ugostio utakmicu Superlige prvi put nakon nešto više od 2200 dana pauze, a ishod nije mogao biti bolji.

Povratnik u najelitnije srpsko takmičenje je uspeo da zabeleži još jednu pobedu, te sada fudbaleri Radničkog imaju maksimalnih šest bodova, nakon što su u prvom kolu savladali Mladost iz Lučana sa 1:0.

S druge strane, fudbaleri Spartaka ostaju na samo jednom osvojenom bodu, pošto su u prvom kolu remizirali protiv Radničkog iz Niša.

Fudbaleri Radničkog su mnogo bolje otvorili meč, što se videlo već u trećem minutu kada je Trifunović zatresao mrežu, međutim, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd poziciju, te je morala da reaguje i VAR tehnologija.

Ovo je bio momenat za istoriju, jer je VAR prvi put upotrebljen kod mogućeg gola - a upravo to je i odlučeno nakon kratke konsultacije glavnog arbitra Stojanovića sa ljudima u VAR sobi.

Nakon gola, "Crven đavoli" iz Kragujevca su krenuli još ofanzivnije ka golu Dujmovića, što je rezultiralo još jednim golom samo 15 minuta kasnije. Ponovo je glavni akter bio Veljko Trifunović, koji je na sjajan način pogodio drugi ugao gola koji brani Dujmović.

U tom momentu, sve nade Spartaka su skoro pale u vodu, međutim, tri minuta kasnije, arbitar Stojanović je dodelio Subotičanima slobodan udarac s nekih 25 metara od gola Davida Spasojevića.

Loptu je uzeo Stefan Milošević, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, uzeo je kratak zalet i pogodio je samo mesto gde se spajaju prečka i stativa, te je na taj način smanjio rezultat na 2:1.

Tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Drugo poluvreme je donelo nešto drugačiji Spartak, svim silama su se trudili da dođu do gola, a to im se i isplatilo već nakon sedam minuta nastavka.

Tufegdžić je bio najviši u skoku i lako je matirao mladog čuvara mreže Spasojevića.

Taman kada su pomislili fudbaleri Spartaka da imaju prilike za preokret, Radnički je ponovo poveo nakon autogola Nemanje Brankovića u 60. minutu utakmice.

Nakon ovog gola, fudbaleri Spartaka više nisu mogli da uzvrate, pokušavali su u nekoliko navrata, ali je svaki pokušaj završavao u naručju Spasojevića ili daleko van okvira gola.

Do kraja utakmice, Radnički je imao nekoliko prilika nakon odličnih prodora Marka Mirića, ali njegovi saigrači ga nisu ispratili na pravi način.

Golove, kao i najzanimljivije detalje s ovog meča možete pogledati u videu na početku teksta.

U narednom kolu, fudbaleri Radničkog će igrati protiv Napretka u Kruševcu, dok će Spartak dočekati Crvenu zvezdu.

Video: Marković je otvorio stopalo i desnicom poslao loptu u malu mrežu: Partizan vodi protiv DAC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA