≫ 

Stanojević otkrio loše vesti za Grobare: Mesec dana smo bez bitnog igrača, nije mi žao zbog Banjaka

Trener crno-belih imao interesantnu konferenciju pred meč protiv Vojvodine

  • 12
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za novinare na kojoj je pričao pred meč 2. kola Superlige, gde gostuju Vojvodini na Karađorđu u nedelju od 21.00.

On ističe da je važno da se nastavi pobednički niz, ali naglašava i da njegovu ekipu ne čeka lak posao protiv Vojvodine koja igra taktički veoma disciplinovano. Takođe je otkrio i da ekipa ima kadrovskih problema, jer će Aleksandar Miljković biti van stroja najmanje mesec dana.

- Važno nam je da nastavimo pobednički niz, a imamo nažalost problem jer Aleksandar Miljković ima povredu i biće van stroja neko vreme. Takođe imamo problem jer Marko Živković ima suspenziju. Miljković je u 75. minutu  imao start i bio je nezgodan položaj noge, doživeo je povredu zadnje lože, nastavio je utakmicu, odigrao je celu utakmicu, ima i jasne naznake kolika je ruptura, on je sa rupturom igrao poslednjih 15 minuta i pokazao još jednom kakav je profesionalac, ali prva procena je sigurno mesec dana odsustva - rekao je Stanojević, koji najavljuje nekoliko promena u ekipi pred Vojvodinu.

- Imali smo jaku utakmicu, oni takođe isto, još su i putovali, igra se uveče, možemo da se spremimo, biće 3-4 promene, osvežićemo ekipu. Oni su ekipa kojoj je važna taktička disciplina, ulazimo sa respektom, jer su sa Zvezdom na njihovom stadionu odigrali 0:0. Sigurno će biti rotacije, da ne otkrivam tačno, ali sigurno će biti 3-4 promena, možda i 5, uključujući i Stojkovića koji je blizu angažmana.

Uporedio je Stanojević Vojvodinu pod Lalatovićem i Đorđevićem.

Crvena Zvezda - Vojvodina Foto: Nikola Tomić

- Vojvodina sa Lalatovićem je imala dosta pojedinaca koji su sami mogli da reše utakmicu, sada više igraju kao tim, tako se takmiče, drugačije igraju, nije ni umesno da komentarišem oba trenera. U svakom slučaju Vojvodina je takmičarska ekipa sa jednom dozom agresije i velikom disciplinom - rekao je Stanojević i nahvalio Slavoljuba Đođevića.

- Još dok je bio u Radniku je nagoveštavao, on je već trener. Sa Zvezdom u ekipi mlađih kategorija, u Radniku iznedrio najboljeg strelca lige, dobro je da se takvi treneri pojavljuju, naročito kada krenete od početka, ja mu želim da nastavi tako i da ispuni sve želje.

Kaže i da ne razmišlja o razlici od dva boda na tabeli u odnosu na večitog rivala.

- Uh, tek je prvo kolo, stvarno ne razmišljamo, svaka utakmica nam je bitna, jedan gol ti sve okrene, zato nam je bitno da budemo fokusirani kao na poslednje dve utakmice. U ovom trenutku se ne opterećujemo protivnicima i kakvo je stanje na tabeli, znači nam i energija sa tribina koja nam mnogo znači, voleo bih da se to ponovi kao što je bilo u Novom Sadu prošlog vikenda.

Nije mi žao što je otišao Banjak, on je stranac, ovo je prirodan put

Video: Gol Banjaka protiv Zvezde

Jedna od tema konferencije bio je i Maki Banjak, koji je kao igrač Kairata dao gol protiv Zvezde. Stanojević ističe da ne žali zbog njegovog odlaska uprkos što je pomrsio račune večitom rivalu u Evropi.

- Što se tiče Banjaka, svako ima svoj put, ja mu želim da igra utakmice, jer je odličan igrač, ali kao što ste videli, mi imamo dva sjajna štopera, ne možete sve da stavite u tim. Imali smo prošle godine najbolju odbranu uz Zvezdu. Ovo je prirodan put, on je i stranac.

Istakao je i da Stojković neće braniti u Novom Sadu, kao i da će klub dovesti rezervnog golmana ako on ode iz Humske.

- Stojković neće braniti, nije bio planiran zbog transfera, blizu je, ali u fudbalu uvek može nešto da se promeni. Možemo da se oslonimo u Popovića, on je pokazao da možemo da mu verujemo. Dovešćemo rezervnog golmana ako Stojković ode, to sam prepustio treneru golmana Jovšiću i Ivici Kralju.

Za kraj je prokomentarisao i lepe reči koje je Miroslav Đukić uputio na njegov račun.

- Vi znate moje mišljenje o Đukiću, bio sam mu pomoćnik, drago mi je da on to kaže. Što se tiče pritiska, pritisak je uvek u Partizanu, bez obzira na to gde ste i šta ste. Nije lako pobeđivati sve utakmice, biće kikseva sa naše strane, imate i Čukarički i Vojvodinu.

Nije dobro krenula sezona za Zvezdu - remi s Vojvodinom i poraz od Kairata uneli su nemir na Marakanu, pa bi večeras (21.00) Mladost iz Lučana morala da padne. Kvota na keca je 1,10, a na ponedu domaćina bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Mladost Lučani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    24. jul 2021 | 14:12

    Kakvo pojačanje jer Miljković ne igra.

  • Mile

    24. jul 2021 | 13:04

    Nemamo golmana, rupa smo. Koji bre Popovic? Kupite dvojicu golmana i otvorite se malo.

  • Sale

    24. jul 2021 | 15:32

    Gde su pojačanja uprava pod hitno van napolje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA