≫ 

Nathove šampionske čarolije odlučile derbi, Partizan nikad lakše dobio Vojvodinu na "Karađorđu"

Posle gotovo šest godina crno-beli ubedljivi u Novom Sadu - 0:2 (0:1)

Fudbal, FK Partizan, Vojvodina Foto: MN Press

Možda su prethodni treneri Partizana imali probleme sa Vojvodinom, zastajali su im često Novosađani kao kost u grlu, ali izgleda da Aleksandar Stanojević ima "lek" za pomenuti klub. Crno-beli su u derbiju kola savladali novosadske crveno-bele u gostima sa 2:0, a oba gola je postigao Bibras Natho i svaki je bio umetnost na svoj način.

Ako je Vojvodina i imala plan kako da se suprotstavi Partizanu na svom stadionu, oskoljena remijem sa Crvenom zvezdom i pobedom u Ligi konferencija, sve je palo u vodu posle samo četiri minuta igre na "Karađorđu", kada je odbrana domaćina prvi put kapitulirala.

Dugo je u tom 4. minutu trajao napad crno-belih, kombinovali su Bibras Natho i Aleksandar Lutovac, izbacivši duplim pasom levu stranu bloka Novosađana, posle čega je pokušali upravo pom enuti desni bek gostiju, potom Filip Holeneder, da bi "otpadak" poklopio Izraelac i sa 15-tak metara pocepao mrežu golmana Simića - 0:1.

Sve posle toga je delovalo lako za Partizan, iako je Stanojević zbog evropskog revanša sa Dunajskom Stredom promenio deo manevra, ostavljajući na klupi Danila Pantića i Lazara Markovića, dok je silom prilika morao da rotira na gol-liniji usled odlaska Vladimira Stojkovića, te na desnom beku zbog povrede Aleksandra Miljkovića, koga je menjao imenjak Lutovac.

Rani gol je gostima iz Humske doneo psihološku prednost, stabilnost u polju, koja im je omogućavala mirno kombinovanje i strpljivo čekanje prilike da se ponovo ugrozi rival, koji je delovao zbunjeno, čak i uplašeno pod naletima Stanojevićevog tima.

Potpuna inicijativa Partizana je potrajala dobrih pola časa igre, u kojima su crno-beli kontrolisali dešavanja i lako dolazili do poslednje trećine novosadskog tima, gde se javljao problem sa zgusnutom odbranom, koja se u nekoliko situacija, prilikom završnog pasa gostiju, spasavala i spretno i srećno.

Fudbal, FK Partizan, Vojvodina Foto: MN Press

Još jednu dobru priliku je imao Rikardo Gomeš u tom periodu igre, ali je posle finte izbolikiran, dok nekolicina dobrih akcija po bokovima, koji su završili centaršutem, nisu naši put do napadača sa Zelenortskih ostrva.

Ritam meča je potom pomalo opao, a presing Partizana splasnuo, što je i Vojvodini dalo priliku da živne, pa je u završnih 15-tak minuta prvog dela uspela da uspostavi balans i prenese težište igre na polovinu protivnika.

Ipak, delovalo je da Novosađanima nedostaje oštrine, da su potrošeni evropskom utakmicom, pa sem nekoliko jalovih ataka, uz jednu dobru akciju Simića i Mrkajića, koju je sprečio Igor Vujačić, kao da nisu imali moći da ozbiljnije zaprete.

Fudbal, FK Partizan, Vojvodina Foto: MN Press

Smetalo je to ipak Stanojeviću, koji je u jednom trenutku ukorio Lutovca i Holendera:

- Igrajte unapred, igrajte fudbal! Nemojte da vraćate loptu unazad i okrećete se ka našem golu, igreajte fudbal, bre! - prolomio se glas trenera crno-belih.

U smiraju prvog dela, još jednom je zapretio Partizan i to ponovo preko strelca prvog gola Natha, koji je zahvatio volej posle centaršuta Uroševića sa levog boka, ali je lopta otišla pravo u ruke golmanu Simiću, posle čega je glavni arbitar Novak Simović označio kraj poluvremena.

Fudbal, FK Partizan, Vojvodina Foto: MN Press

Početak nastavka nije bio blistav ni za jedan ni za drugi tim, kao da su igrači ostali bez energije, igralo se između dva kaznena prostora, uz mnogo grešaka sa obe strane i samo jednim pokušajem domaćeina, preko Veljka Simića, koji nije naštetio golmanu Aleksandru Popoviću.

Delovalo je sve nekako uspavano, uz malo bolje izdanje Novosađana nego u prvom delu, ali im to nije bila garancija da će se vratiti u meč. Štaviše, surovo je Đorđevićev tim kažnjen posle prve velike greške.

Igrao se 58. minut, Vojvodina je imala napad, ali je Filip Holender ukrao loptu Busniću na sredini terena, sudija Simović je pustio prednost (bio je prekršaj), pa je akciju nastavio Miloš Jojić, zalomio čuvara u 16 metara, a potom vratio povratnu za Bibrasa Natha, koji je lukavo plasirao loptu u bliži ugao, pogodivši sam ugao kroz blok - 2:0.

Odmah posle drugog gola, Stanojević je promenio tri igrača, na teren poslao Danila Pantića, Lazara Markovića i mladog Marka Milovanovića (umesto Holendera, Natha i Rikarda) kako bi dodatno podigao ritam i apsolutno je uspeo u nameri, iako je i Slavoljub Đorđević osvežio tim sa klupe.

Crno-beli su golom i pomenutim trojcem dobili novu energiju, a to se manifestovalo u znatno agresivnijoj igri na polovini Vojvodine, uz nekoliko odličnih akcija i prilika. Prvo je Milovanović, posle oduzete lopte Jojića u opasnoj zoni, pripremio priliku Nemanji Joviću, ali se krilni napadač ponovo zaigrao i napravio potez više pred golom (odbrana Simića), da bi potom i Pantić zapretio iskosa, no, i u toj situaciji je golman domaćina bio uspešniji.

Malo je nedostajalo da se u strelce upiše i Igor Vujačić, koga je lopta posle centaršuta sa desne strane pomalo iznenadila, međutim, pitanje je da li bi čuvar mreže Vojvodine mogao da interveniše da je išla u gol, baš kao i u slučaju Milovanovićevog pokušaja u nadokandi.

Pokušala je Vojvodina u smiraju da postigne bar počasni pogodak i imala solidan pokušaj preko Kadića, ali onako kako su igrali tokom celog meča, takav su konto na kraju i ostvarili - nula.

Vojvodina - Partizan 0:2 (0:1)

Strelac: Natho u 4. i 57. minutu

Stadion: "Karađorđe"

Sudija: Novak Simović

VOJVODINA (4-3-3): N. Simić - Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak - Topić, Busnić (od 65. Maksimović) - V. Simić (od 77. Kabić), Čović, Novevski (od 46. Bastajić) - Mrkaić (od 59. Zukić).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Holender, Natho (od 62. Pantić), Jović (od 73. Pavlović) - Rikardo (od 61. Milovanović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. jul 2021 | 21:09

    Samo cu reci da ove iz arene treba da bude sramota. Ko god je u mogucnosti da prati prenos, mozda niste obratili paznju, par puta se culo uprava napolje, a gospoda iz arene brze bolje smanjili su ton i pustili audio snimak grobara kako pevaju neku drugu pesmu samo da se ne bi culo uprava napolje.

  • Nemanja

    25. jul 2021 | 22:27

    Trebamo se stideti partizan ima bolji tim uigranu ekipu a mi imamo jad i bedu od tima

  • Naj

    25. jul 2021 | 22:44

    Gde je ona ekipa Vojvodine sto je grizla protiv Zvezde?Samo pitam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA