≫ 

"Kairat je opasan čak i iz auta": Stanković pred "meč sezone" do tančina skenirao Kazahstance

Trener Zvezde i njegov tim sutra od 20:30 na ozbiljnom ispitu da nadoknade 1:2 iz prvog meča u Kazahstanu

  • 14
FK Crvena zvezda - FK Mladost Lučani, Dejan Stanković

Foto: MN Press

Još jedan u nizu mečeva sa prefiksom "biti ili ne biti" je pred fudbalerima Zvezde, onaj čiji epilog može popeti srpskog prvaka nadomak "zelene grane" ili ga opasno strmoglaviti i uterati ispod očekivanih standarda iz prethodnih sezona. Na "Marakanu" stiže Kairat sa prednošću od 2:1, problematika za Stankovićev tim je i što gol u gostima više ne važi duplo, te je potreban dupli napor da se ovakve utakmice preokrenu i eliminiše rival.

Beograđani u prvom meču nisu oduševili, odigrali su daleko ispod svih očekivanja, ali Stanković veruje da se svi kiksevi mogu ispraviti u revanšu...

- Ako budemo na nivou koji se očekuje od nas, ne bi trebalo da bude problema. Izvukli smo dosta stvari iz prve utakmice koje nisu funkcionisale i koje nećemo ponoviti sutra. Prošle godine kada smo igrali kvalifikacije za Ligu Evrope smo priželjkivali revanš. Tada je bio jedan meč, bez popravnog. Ove godine imamo šansu da pred navijačima ispravimo greške koje smo napravili u Kazahstanu - rekao je Stanković na konferenciji u Medija centru na stadionu "Rajko Mitić".

Stanković ističe da je navikao na to da ekipe protiv Crvene zvezde igraju defanzivno.

- Uglavnom igramo protiv "bunkera", nekad to bude lakše, nekad teže. Otvaranje utakmice i gol u ranoj fazi meča, u prvih 15 minuta meča je rešenje, ili recimo prekid. Radimo mnogo na tome, jer nam je prekid prošle godine bilo jedno od jačih oružja i tada smo na takvim utakmicama gde su naši igraci dobro čuvani i duplirani, to koristili. Svaki protivnik ima želju da se pokaže protiv Zvezde. Blok, individualni kvalitet, visok presing i brza reakcija - tako se rešava "bunker", a mi takve mečeve igramo u 85 posto utakmica u sezoni, racunajuci i Evropu.

Šef stručnog štaba Zvezde upitan je kakvu igru očekuje od protivnika.

- Dosta toga zavisi od nas, da li će se povući ili će hrabro igrati kao u Kazahstanu. Oni imaju dobru reakciju na izgubljenu loptu i to treba da okrenemo u našu korist, u suštini da ih odaljimo što više od gola. Prekid je njihovo važno oruzje, pa čak i aut. Možda zvuči glupo, ali oni iz auta, pogotovo sa desne strane ubacuju loptu u peterac i ponašaju se kao da je korner, doslovno im pet-šest igrača bude u završnici. Mnogo stvari zavisi od nas, znamo i mi vrline i mane i opet kažem, radićemo na tome da se oni brane.

FK Crvena zvezda - FK Mladost Lučani, Dejan Stanković

Foto: MN Press

Stanković je istakao da je zdravstveni bilten ekipe dobar.

- Svi su zdravi sem Gajića kom je ispalo rame, to sam rekao i pre Lučana, dok je Katai dobio mnogo "batina" na tom meču sa Mladosti, ali to su udarci od kojih se oporavlja. Ostatak grupe je zdrav i nece biti "revolucija" što se tiče sastava. Zvezda je jednako rezultat, kada je to dobro, onda je sve pozitivno. Momci su svesni važnosti, znaju šta i kako igramo, i to je samo jedna karika u lancu utakmica i ka njoj fokusirano gledamo. Kad to prođe, videćemo šta i gde. Verujem u igrače, to je ozbiljna grupa momaka. Jedna loša utakmica, tačnije slabije poluvreme može da se "zalomi", već u nastavku igre u Kazahstanu smo bili bolji. Verujem da ćemo biti fokusirani sa željom, a kada mi to dobro radimo, protivnik je u problemu.

Stanković je napravio paralelu sa prošlom godinom, kada se igrao samo jedan meč, a Crvena zvezda u većem delu kvalifikacija bila gost.

- Bilo je teže tad nego sad. Ne znam da li to objektivno ili subjektivno gledam, ali mnogo veći pritisak je bio u ovim danima prošle godine. Značilo bi nam na psihološkom planu da prođemo - jedan pritisak manje. Svaki prolazak je skidanje "ranca". Međutim, svaki igrač zna šta je Zvezda, ne gledaju pojedinačno i nisu egoisti, zbog toga osećaju još veći pritisak. Sutra idemo da prođemo.

FK Crvena zvezda - FK Mladost Lučani

Foto: MN Press

Komentarisao je i činjenicu da Crvena zvezda utakmice koje "život znače" igra na početku sezone.

- Bilo bi nam lakše da je to na kraju sezone, ali mi ih uvek igramo na početku. I to posle jakih priprema, ali ne želim da tražim izgovore. Ulazimo u zahtevan ritam, i svesni smo toga, ali bilo bi nam lakše da su nam te ključne utakmice na kraju sezone. Mi sad imamo dosta da izgubimo. Lestvicu smo podigli visoko, svi žele da se pokažu, ali niko titulu nije izgubio u julu i avgustu, tako da strpljen - spašen i bez drame - kaže Stanković, koji je rekao da mu je žao što stadion neće biti pun, ali da se raduje dečijoj energiji sa tribine.

- Presrećan sam što će deca biti tu, imaćemo njihovu energiju. Ipak, faliće pun stadion, to bi nam u ovom trenutku tako dobro došlo, ali svaki zvezdaš koji bude na tribinama ce "veslati" u istom pravcu kao i mi - zaključio je Stanković.

Video: Stanković posle Mladosti: Imali smo problema sa njihovim presingom 1 na 1 po celom terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    27. jul 2021 | 17:54

    ako kojim slucajem ne pobedite 2 ili 3 gola razlike mozes da zoves krstajica i da sa njim ides da zajedno cuvate ovce i koze

  • Delija

    27. jul 2021 | 17:32

    Dekii pusti te price,oni su smesni bez ideje bez driblinga...smesni su naostri momke i daj im 5 komada i prestani te vise da kukate

  • Peki

    27. jul 2021 | 17:43

    Nisu oni opasni sto su jaki nego je tvoja ekipa slaba ,i one koje imas kvalitetne ne koristiš vec ti igraju oni kojima nije mesto u Zvezdi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA