Luka Jović želi novu priliku u Madridu: "Nisam slučajno došao u Real"

Pitanje je da li će Srbin dobiti novu priliku u redovima Reala iz Madrida

  • 4
Luka Jovic, Real Madrid Foto: Tanjug

Srpski fudbaler Luka Jović istakao je da ne želi tek tako da napusti Real iz Madrida, već hoće da se nameće i bori za svoje mesto u klubu.

Jović se vratio u Real Madrid posle pozajmice u Ajntrahtu iz Frankfurta i spreman je da u njegovoj trećoj sezoni u "Kraljevskom klubu" pokaže da sa pravom nosi dres ovog kluba.

- Znam koji su moji ciljevi. Trudim se da ostavim pozitivan utisak i da pokažzem ono što je najbolje. Mnogo toga se dogodilo u protekle dve godine. Sigurno da je moglo da bude bolje, želim da konačno i bude bolje. Nisam slučajno došao u Real Madrid - rekao je Jović u intervjuu za Tanjug.

Ipak, ukoliko bi opet išao na "pozajmicu" Jović ističe da postoje odreženi faktori koji bi bili primarni u izboru novog kluba.

- Nekoliko stvari bi za mene bile važne - da to bude kvalitetna liga i da imam prostora da igram. Posle ovoliko dugo vremena gde sam bio više van terena nego na terenu, u mojim godinama ukoliko dođe do pozajmice prioritet je da budem u klubu koji će u meni prepoznati kvalitet dovoljan da budem konstantna opcija za startnih 11.

Luka Jovic, Real Madrid Foto: Tanjug

Srpski napadač takođe smatra da bez obzira na to što nije briljirao u dresu ovog kluba, on nije ništa izgubio, tačnije, samo je dobio u Madridu.

- U Realu ne možete da izgubite, možete samo da dobijete. Igrate sa najboljim svetskim igračima, cilj je da uvek budete najbolji u svakom takmičenju. Organizacija kluba je savršena. U takvom ambijentu ne možete da idete unazad - rekao je Luka Jović.

Još jedan ogroman problem u karijeri Luke Jovića je i konstantan pritisak koji se nameće na njegov tokom njegove čitave karijere.

- Naravno da igranje u najvećem klubu na svetu sa sobom donosi i veliku odgovornost. Nemam problem sa tim, niti da se nosim sa bilo kakvom vrstom pritiska. Verujem u sebe, verujem u svoj kvalitet. Znam koliko vredim. Nova sezona je ispred mene i prilika za novo dokazivanja. Jedino čemu se nadam jeste da će me posle dugo vremena potpuno zaobićći povrede. Sve ostalo će doći na svoje.

Srbija, Republika Irska Foto: Nikola Tomić

Srpski reprezentativac sem klupskih obaveza u sezoni koja dolazi boriće se i za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru u dresu državnog tima.

- Nadam se plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru. To je naš zajednički cilj. Nije važno koliko i kad ću igrati. Na selektoru je da proceni ko u kom trenutku zaslužuje prostor na terenu, a na nama je da svaki od tih minuta iskoristimo maksimalno. Dobro smo počeli kvalifikacije, dolaskom Dragan Stojkovića stigla je i neka nova pozitivna energija u nacionalni tim, što se videlo i po rezultatima. Nadam se novom pozivu i jedva čekam nastavak u septembru - istakao je Jović.

Video: Luka Jović dominirao na treningu Reala: Naoštren je da konačno pokaže pun potencijal u Madridu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤡

    28. jul 2021 | 16:08

    Kopiraj Ronalda kako trenira, prvi dodje na trening a zadnji ode. Uspjeh je na kraju.

  • dg

    28. jul 2021 | 16:21

    Možda nisi slučajno došao ali si slučajno ostao.

  • deseptikoni

    29. jul 2021 | 06:52

    Prilika se ne dobija vec se zasluzuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA