≫ 

Zvezda petardom rasturila Kairat: Crveno-beli pred decom nastavili put ka evropskoj eliti!

Kakva predstava crveno-belih!

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su za 45 minuta da saniraju svu štetu iz Almatija (1:2) i da prođu u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona! Crveno-beli su u revanšu protiv Kairata već na poluvremenu vodili sa 3:0, da bi na kraju savladali Kazahstance sa surovih 5:0 u Beogradu.

Definitivno, Zvezda je zgromila kazahstanskog protivnika. Svaki segment igre je jasno pokazivao da nema drugog ishoda osim sigurnog trijumfa srpskog šampiona.

Trener Zvezde Dejan Stanković je, ruku na srce, pogodio sa remontom u odnosu na prvi meč. Pre svega, zbog ukazane šanse Loiju Dioniju koji je uspeo da postigne svoj prvenac u dresu crveno-belih.

Uz pogodak Francuza, u listu strelaca su se upisali Mirko Ivanić, Filipo Falko, ali i dva puta Aleksandar Katai.

Ipak, šou je ukrao maestro Aleksandar Katai koji je prvo načeo protivnika, a onda iz slobodnog verovatno i zaključni ekser u sve želje i nade protivnike krajem prvog poluvremena.

Postojao je strah od pritiska zbog minusa iz Almatija, ali on je na veliku sreću popustio već u devetom minutu kada je domaća publika sastavljena od dece proslavila prvi pogodak.

Zvezdin plejmejker je dobio loptu na nekih 18 metara od gola sa leve strane, krenuo je uz nekoliko kontakata sa loptom ka unutrašnjosti, a onda raspalio u suprotini ugao gde golman Kairata Ustamenko nije mogao da reaguje. Lopta u malu mrežu pored stative. Tada se već lakše disalo.

Video: Kataiiiii Magikooooo! Zvezda vodi protiv Kairata, kakav projektil njenog najboljeg igrača

Još veći kiseonik stiže samo 12 minuta kasnije, takođe van kaznenog prostora.

Loi Dioni postiže prvi pogodak u dresu srpskog šampiona. Francuz je prodro po desnoj strani, krenuo ka štoperu koji se polako povlačio unazad, ali se nije nadao da će špic uputiti udarac izvan kaznenog prostora i pogoditi suprotni ugao. Golman kazahstankog tima je dva puta gledao kako mu lopta pogađa malu mrežu. Jednom desnu, jednom levu.

Video: A svi su počeli da sumnjaju u njega: Dioni ga dao za 2:0, fantastičan debitantski gol Francuza

Nakon pola sata igre, Kairat je morao da bude i srećan što gubi samo sa 2:0. Ivanić je u kontri dobio pas koji ga je ostavio samog 1 na 1 sa čuvarom koji ga nije dobro ispratio, ali ga je lopta nakon šuta pogodila i završila iznad prečke. Još jedna velika prilika. U tom monetu, 7-1 u šutevima je bilo za crveno-bele.

Ako se Kairat i nadao da može nešto više, mnoge nade su mu se ugasile samo tri minuta pre odmora.

Ivanić je blizu levog roga kaznenog prostora isprovocirao kontakt i faul, pa je Katai preuzeo odgovornost, lukavo gađao golmanov ugao koji se tome nije nadao, pa je morao posle predivne izvedbe da još jednom vadi loptu iz mreže.

Video: Katai baca magiju na Marakani, golčina iz slobodnjaka: Deco, nije to čarobnjak, ovo je mađioničar!

Gaženje se samo nastavilo odmah po ponovnom izlasku na terenu - Milan Rodić je presekao slab pas protivničkih defanzivaca, a onda i sam podelio asistenciju za Ivanića koji je izašao sam pred golmana i poslao loptu u levi gornji ćošak, pod prečku, za tada već prevelikih 4:0.

Video: Zvezda se iživljava nad Kairatom: Ivanić kao dželat vrši egzekuciju od prečke

I pre isteka jednog časa igre, Kazahstanci bi najviše voleli da se meč odmah prekinuo u tom momentu. Već smo u 56. minutu videli i peti pogodak crveno-belih, a on je bio delo Filipa Falka koji je sačekao pas Gobeljića, uspeo da iskontroliše loptu kroz gužvu na desnoj strani kaznenog prostora, a onda unutrašnjim delom stopala da pogodi suprotni ugao. Golman Kairata ne zna gde se tačno nalazi.

Utučeni protivnik nije ni pokušavao da ispravi načinjenu štetu. Definitivno mu je bilo jasno da od nastavka elitnog evropskog puta nema ništa. I Zvezda je za stepen spustila nivo igre, ali i dalje je čekala greške protivnika sa loptom u nogama.

Video: Falko skinuo maler: Posle promašenog zicera ipak je uspeo da pogodi: Sjajan pogodak Italijana

Na kraju, jasno je ko je zaslužio da ide dalje. Zvezda je u 45 minuta pokazala ko je bolji, a u narednih 45 da je kalibar za Ligu šampiona.

Da bi se grupna faza dohvatila, potrebno je da se prođu još dve stepenice iz dva dvomeča.

Prva prepreka biće Šerif Tiraspolj koji je u oba meča bio bolji od jermenskog Alaškerta (1:0 i 3:1). Prvi duel sa moldavskim predstavnikom se očekuje već za sedam dana.

Video: Kairat poveo posle kornera: Kante nadskočio celu odbranu Zvezde i zakucao loptu pod prečku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac LeCZ

    28. jul 2021 | 22:19

    Zamolio bih upravu glodara da i narednim Zvezdinim protivnicima dozvole da treniraju na lavoru. Utrenirali se za petardu.

  • Nenad

    28. jul 2021 | 22:18

    Sedim i pijuckam neku rakijicu i gledam utakmicu pa nemogu da se setim a gde bese igra Partizan jel bese neku konfederaciju ili tako nesto slicno ma nek me podseti neko gde bese

  • RADAN

    28. jul 2021 | 23:29

    O KAKO JE LEPO BITI ZVEZDAŠ😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA